Uncategorized

Reissuun!

Moi Muru!

Terveisiä Alanyasta! Ulkona on kuuma, mutta sisällä viileätä. Oltiin eilen vähän kaupungilla kävelemässä, syömässä ja kaupassa. Eilen illalla oli pieni seikkailu. Yhdeksän aikaan meni sähköt ja siis valotkin pois. Jukka oli antanut ohjeet, mitä silloin pitää tehdä: sähkötaulusta kytkin ylös. Meni toisen ja kolmannen kerran, sitten ei enää tullutkaan takaisin. Soitin talonmies Ysufille ja hän tuli heti paikalle ja soitti sähkömiehen, joka tuli puolen tunnin kuluttua. Vika oli yhden huoneen ilmastointilaitteessa, sähköt saatiin päälle, muttei laitetta. Tänään aamulla kymmenen aikaan tuli ilmastointimies ja korjasi laitteen. Näin nopeasti Turkissa toimii kaikki. Yusufin koira Saree on käynyt tervehtimässä meitä. Sillä on meidän terassin reunassa oma juomakuppi.

Ollaan tutustuttu myös Ahmetiin, taksikuskiin. Hän on hakenut meidät täältä asunnolta ja tuonut takaisin ruokakaupan edestä. Oltiin eilen kävelemässä kaupungilla ja syömässä. Veikka osti sortsit. Ahmet myös neuvoi ja näytti kuntosalin, jonne Veikka on tänään menossa. Ahmet puhuu hyvin englantia ja on luvannut näyttää nähtävyyksiä, jos halutaan. Hän tulee aina hakemaan 15 min kuluttua kun soittaa hänelle.

Terassilta on hieno näkymä merelle ja vuoristoon. Ollaan aika korkealla. Täällä ei ole ulkonakaan niin kuuma kuin alhaalla. Tästä näkyy myös niemi, jossa on linnoitus ja vanha kaupunki. Siellä meidän pitää käydä kun tulette. Se on vaan pari km keskustasta. Siinä on myös satama, josta lähtee ”vanhanaikaisia” aluksia, joilla voi mennä risteilylle ihan tuohon lähelle. Mennään sellaiselle risteilylle. Laivat näkyvät myös tänne terassille.
Terassin kulmalta lähtee patikkapolku vielä ylemmäs, ei olla vielä ehditty sinne. Basaarialueella oli paljon myyjiä ja saatiin ravintolan tarjoilijalta opastusta, miltä alueelta kannattaa ostaa. Toinen alue on turistialue turistihinnoilla ja toinen paikallisten hinnoilla.

Onko Kerän kanssa mennyt hyvin? Mitä muuta tipulle kuuluu?

t. Äiti ja Joonas

(c) Jukka (älä kopioi)
Moi äiti (ja veikka)!

Kerä on ollut aika kiltisti; pissasi ensimmäisenä yönä pinkille matolle ja seuraavana päivänä meidän talon aulaan. Niin ja raapi olohuoneen ovea niin paljon poissaollessani, että molemmista etutassuista tuli verta. Mutta muuten ihan kiltti. Olemme olleet tosi paljon ulkona ja heitelleen palloa (väsytystaktiikka, jotta yöllä me Santun kanssa saisimme nukkua…).
Kamalasti asioita kerrottavana, etten edes muista kaikkia. Uskalsin mennä uudelle kuntosalille ja sain sopimuksen kesä- ja heinäkuuksi sillä tarjoushinnalla. Olen nyt ollut kaksi kertaa siellä treenaamassa ja ihan okei paikka kesäksi. Salipappoja on tullut kassalleni nyt viime päivinä, täytyy kyllä palata takaisin omalle salille elokuussa. 😀 Onko veikka käynyt jo siellä salilla?

Ajattelin ehdottaa Santulle, että otetaan sen ja Okan videokamera mukaan – tehtäisiin oma lomavideo! Sitten ajattelin myös, että syötäisiin perjantaina lentokentällä aamupala Starbucksissa! Toivottavasti lennot menevät hyvin. Pelottaa. 😦  Katsoin, että Air Berlinin lentokone on Embraer 190 ja Finnairin on Embraer 170 – mitä eroa niillä on?Meillä onkin viiden tunnin vaihto Saksassa ja tulomatkalla se kahden tunnin. Voitko ostaa pattereita (niitä ihan tavallisia 2 kpl) GPS:sääni, jotta pääsen lenkille?

t. Elina

Hei Muru!
 
Veikka on käynyt salilla ja ihan ok sali, sai tehtyä kaikki treenit. Voitte mennä sinne yhdessä.

Syökää vaan aamiainen kentällä ja sitten vaihtokentällä lounas. Eikö se sovi ajallisesti siihen hyvin? Minulla on sitten iltapala valmiina, kun tulette. Ottakaa vaan videokamera mukaan. Sehän on kiva idea. Eikä lentoja tarvitse pelätä yhtään!

Täällä on ollut tänään 36 astetta lämmintä ja huomiseksi on luvattu vielä kuumempaa. Talossa sisällä on 22 astetta, eikä täällä ylhäällä vuoristossa tunnut niin kuumalta kuin alhaalla Alanyassa.
Oltiin tänään ostoksilla Kipa-marketissa. Se on iso market, josta saa kaikki. Hedelmiä ja vihanneksia on isot valikoimat, myös jugurttia ja rahkaa ym. ja kaikkea tavallista, mitä meilläkin on. Ja kaikenlaisia turkkilaisia herkkuja, pieniä piirakoita ja makeita pieniä palleroita, joista en tiedä mitä ne on. 


Kerä! Olepas kiltisti eikä matolle saa pissiä!

 t. Äiti (ja veikka)

Jaiks, aamuyöllä on lähtö lentokentälle. Enkä ole edes aloittanut vielä pakkaamaan!  Tiedän, että moni – tai oikeastaan varmaan jokainen – olisi innoissaan reissusta ulkomaille. Mutta minua se vain lähinnä pelottaa. Mietin ihan oikeasti eilen lounassalaattiani popsiessani, että pidän elämästäni tällä hetkellä niin hirveän paljon, etten halua kuolla. Lentokoneonnettomuudessa. 

Tiedän. Hölmöä.

Eli, palataan reilun viikon kuluttua (toivon mukaan) – toivottavasti odottelette minua siellä ruudun toisella puolella! Rauhallista juhannusta ihan kaikille! ❤

8 vastausta artikkeliin “Reissuun!

  1. Ihana Liina ja kiiiiitos!<3 Ehkä se lento menee sitten ihan hyvin (kun kerta niin sanot:D) - vaikka sitten rohkasuryypyn turvin...;D

    Tykkää

  2. Ymmärrän lentopelon paremmin kuin hyvin – mä en ole koskaan ollut koneessa. Enkä mene. 🙂 Onneksi sitä voi asua ympäri maailmaa ilman lentämistäkin. 😀

    Mutta hyvin se menee silti, tietysti. Mahtavaa lomaa! 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s