Uncategorized

Aamuisia Turkki-terkkuja!

 Tällä hetkellä olen kirjaimellisesti ihan pilvessä.

 
Meidän villa, Snow Drop, sijaitsee korkealla vuorella, Bektas-nimisellä alueella. Alhaalla paahtaa näin aamulla yhdeksän aikaan jo aurinko, mutta tänään me täällä ylhäällä olemme todellakin aivan pilvessä, osittain jopa pilvien yläpuolella. Joimme juuri aamukahvit terassilla ja seurasimme, kuinka pilviharsot leijailivat aivan nenämme edessä. Jännä tunne! Nyt ilma alkaa jo selkenemään ja alhaalla heräilevä kaupunki näkymään pilviharsojen lomasta.
 
Pian suuntaan aamu-uinnille uima-altaallemme, sillä vuorta ympäröivistä pilvistä huolimatta lämpöä riittää täällä yläilmoissakin. Ensimmäisenä päivänä lepäilin puolisen tuntia auringossa ja onnistuin saamaan jo siinä ajassa ensimmäiset rusketusrajat. Puolilta päivin ilma on niin kuuma, tottumattomalle lähes tukala, että rannalla makoilukin tuntuu aikamoiselta urheilusuoritukselta. 😀 Kuumuuden lisäksi ilman kosteus on valtava – tai siltä se ainakin tuntuu näin suomalaisesta.
 
Olo on siis ollut aikamoisen vetelä, mutta se kai sallittakoon lomalaiselle? Olen suosiolla pitänyt kevennettyä viikkoa. Olen kerran käynyt testaamassa paikallisen kuntosalin – oli muuten enemmän kuin kelvollinen – ja muutamana aamuna patikoinut mutkittelevaa tietä ylös. Nousu on sen verran jyrkkä, että pelkkä kävellen kapuaminen käy treenistä. Paikalliset ovat kai välillä ihmetelleet touhuani: eilen roskakuski näytti minulle hitaasti peukkua ikkunasta hänen autonsa vedellessä viimeisiään jyrkässä nousussa, heh.
 
Kaiken kaikkiaan Turkki on maana yllättänyt minut positiivisesti. Lähdin matkaan vähän epäillen ja häpeillen myönnän, että ennakkoluuloisestikin. Ihmiset, paikalliset, ovat kuitenkin olleet yleisesti ottaen todella ystävällisiä ja avuliaita, kaikki on toiminut hyvin ja suuremmilta yllätyksiltä olemme välttyneet. En yhtään ihmettele, että Turkki matkakohteena on nostanut suosiotaan.
 
Hintataso täällä(kin) on kyllä noussut ja varsinkin turistialueilla kauppiaat osaavat kyllä pyytää tavaroista aikamoisia hintoja. Onneksi on Santtu mukana, joka osaa tinkimisen jalon taidon. 😀 Eilen saimme tingittyä minulle feikki-MK-laukun hinnasta pois yli puolet, hahaa! Toisaalta en ole kyllä kokenut täällä mitään järjetöntä shoppailuhysteriaa, vaan mieluummin ratsastanut kamelilla (kuten eilen).
 
Tämä ja huominen aikaa vielä nauttia lämmöstä ja lomasta  – tosin vissiin siellä Suomessakin on ollut hellettä? 🙂

2 vastausta artikkeliin “Aamuisia Turkki-terkkuja!

  1. nyt pidät nainen kuule KUNNON lomaviikon, ihan reilusti kevyen, vaikka ilman yhen yhtä salia! musta tuntuu, että se tekis sulle ja sun kropalle NIIN hyvää. oikeesti, oot varmasti niin tunnollinen treenaaja ja kuten sanoit, kevyiden viikkojen pitäminen ei oo kuulunut sun tyyliin niin NYT, ota kaikki irti lomasta ja kropan levätä. tuut huomaamaan sen sitten levon jälkeisissä suorituksissa, jotka ihan oikeesti paranee levon ansiosta 😉

    oon käynyt turkissa kerran ja ite en kauheesti tykännyt 😀 okei, se oli pahin turistiaika ja pahin turistipaikka ja tuntu vaan, että joka puolelta koitetaan myydä kaiken maailman tilpehööriä mulle 😀 ja mä kun en oo koskaan innostunut semmosesta basaarikrääsästä ja turistishitistä. mutta siellä pilvien päällä voisi kyllä olla eri meininki, kuullostaa ihanalta! ja tosi kiva, että turkki on osoittautunut mieluisemmaksi paikaksi kuin odotitte! 🙂

    ja TODELLAKIN kannattaa tinkiä 😀 ne hinnat on tahallaan yläkanttiin laitettu, että ois sitä tinkimisvaraa, ja usein jos vaan ”uskaltaa” saa puoletkin hinnasta pois 🙂

    ihanaa lomaa elina <333

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s