Uncategorized

Hiukan koulua, paljon joulua

Eilen pääsin kunnolla joulutunnelmaan (räntäsateesta huolimatta, huoh). Sen takasi nimittäin tallin perinteiset pikkujoulut! Vietin koko päivän tallilla, sillä eilen oli myös vuoden viimeinen estetunti. Tunnelma oli todellakin kohdillaan, kun koko talli oli täynnä iloisia heppaihmisiä, joululaulut raikasivat ja pollet hörisivät. Vaivannäköni palkittiin ja voitin tallin vuosittain järjestettävän karsinanovenkoristelukilpailun (toivottavasti pikkutytöt eivät suuttuneet minulle, heh)! 😀 Palkinnoksi sain Geisha-suklaakonvehtirasian. Hypittiinpä me aikuisetkin silmät sidottuina ”esterataa” joukkuekilpailussa. Illalla olin rättiväsynyt, kun ajelin Louttiin hoitokoirien, Paten ja Helkan luokse.

Tämä päivä on mennyt jouluvalmisteluiden merkeissä – hiukan olen uhrannut ajatuksia myös kouluhommille. Käytiin äidin kanssa ostamassa joululahjapapereita (Nalle Puh ja Prinsessat <3) ja kuusenkoristeita Tiimarista. Ostettiin jo varastoon jouluruokiakin, ettei vain jäädä ilman… 😀 Kirjoittelin joulukortteja sukulaisille ja ystäville. Ei toki jäänyt viime tinkaan, hah! Tavallisesti olen askarrellut kortit ihan itse: tulee persoonallisempia ja ehkä jopa hienompiakin. Mutta minkäs teet, kun aikaa ei tahdo riittää edes lahjaostoksille. Tyhjää parempia ne valmiskortit kuitenkin ovat. Oli muuten hassua lähettää ensimmäistä kertaa kummallekin isoveljelle postin kautta joulukortti – mahdankohan itse jo ensi jouluna saada äidiltä postissa kortin?

Iltapäivästä lähdettiin kuusenhakureissulle, jota oltiin suunniteltu jo pari päivää. Äiti oli löytänyt hyvän kuusipaikan. Vetäisin nahkarukkaset käteen ja lompakon taskuun. Meidän ”kuusipaikka” oli nimittäin Tarjoustalon parkkihalli. Ei ihan metsään asti lähdetty kuusta pyydystämään, vaikka pienenä toki sitäkin on tullut tehtyä. Löydettiin komea joulupuu ja kaiken lisäksi saatiin tungettua se vielä pikku-Peugeottiin! Sanoisinko, että reissu oli vähintäänkin yhtä raskas (ja palkitseva) kuin kuusen kaataminen metsästä 😉

Njaa, ei niitä koulujuttuja voinut viikonlopuksi hyljätä kokonaan, vaikka usko pois, että mieli olisi tehnyt. Kiltisti tartuin laskimeen ja ratkaisin (wuhuu!!) muutamia geometriatehtäviä. Pikkupaholainen oli taas tehnyt tuhmuuksia ja saanut tassuihinsa koulumonisteitani – niistähän ei sen jälkeen ollut enää paljonkaan hyötyä. Taitaa jäädä Vilillä lahjat saamatta…
Mukavaa viikon alkua kaikille, vaikka eihän tässä ole enää kuin muutamia päiviä töitä! Sitten alkaa todellakin ansaittu joululoma ja rauhoittuminen. 🙂
ET

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s