Uncategorized

Polar RS300X

Eilen pinkaisin lenkille heti aamusta ja ensimmäistä kertaa uuden laitteiston kanssa, jonka hankin sitten lopulta kovan pohtimisen jälkeen. On muuten hyvä treenikaveri tuo sykemittari ja etenkin GPS, jos sattuu kärsimään pienestä motivaation puutteesta. Itse ainakin vetelin eilen kevyeesti tavallista pidemmän lenkin vieläpä ennätysaikaan, kun ranteessa keikkuvaa härveliä tuli tutkailtua lenkin aikana aika ahkerasti:D Jaksaa, jaksaa, kovempaa, kovempaa, kello käy.
Hankin Intersportista Polarin paketin, johon kuuluu hauikseen kiinnitettävä Polar G1 GPS -sensori, tutummin GPS-mötikkä (ei muuten häiritse juostessa, vaikka ensin epäilinkin), rinnan alle kiinnitettävä ”vyö” eli Polar WearLink®+ -lähetin, joka mittaa sykkeen ja siirtää tiedot ranteeseen kiinnitettävään harjoitustietokoneeseen, jonka merkki ja malli on siis Polar RS300X
Liikkeeseen marssiessani olin vielä enemmän pihalla laitteista, hinnoista ja toiminnoista kuin olin arvannutkaan. Ensinnäkin luulin, että juoksumatka on ihan basictoiminto sykemittareissa, samaan tapaan kuin esimerkiksi kalorikulutus. Eikä mitään. Joku lisämötikkäkin piti ostaa. Toisen yllätyksen koin hintoja tutkaillessani. Olin kyllä varautunut laittamaan rahaa hankintaani. Ajattelin kuitenkin, että koska en huippulaitteistoa tarvitse, selviän varmasti suhteellisen järkevällä hinnalla. No, eikä mitään. Taas. Sykemittari+GPS -pakettien hinnat keikkuivat (minun budjettiini nähden) pilvissä, halvin taisi olla 300e luokkaa. No way.
 Ystävämme mötikkä.
Kerrankin onni potkaisi. Vieläpä aika kovaa. Nyt keväällä oli juuri ilmestynyt uudet mallistot ja eräs Polarin vanhempi malli oli poistumassa uuden tieltä. Hintakaan ei kirpaissut niin paljon: sataseiskaysi. Lueskelin netistä mallin olevan kelpo, toimiva, minun käyttötarkoituksiini passeli. Ei sillä ole väliä, vaikka vanhaa mallia onkin. Eilen lenkillä totesinkin, että hyvä oli ostos. Nyt pääsen juoksentelemaan vaikkapa pitkin metsiä, silti tietoisena matkasta. Ei tarvitse jyystää päivästä toiseen samaa liiankin tuttua reittiä.
En ole vielä edes tutustunut kaikkiin mittarin toimintoihin, mutta tähän mennessä tutuksi ovat tulleet seuraavat: aika, juostu matka, syke (max, average), kilometriaika (max, average), kalorikulutus, nopeus.

Eilinen lenkki numeroin:

*matka oli 7.21km…

*…ajassa 45min 17s (miinus pari minuuttia laitesäätöjen vuoksi)

*lenkin aikana MAX HR 183 ja AVG HR 162

*nopein kilometri oli 4.32 min/km, keskimäärin kilometri taittui 6.16 minuutissa.

*Kaloreita paloi eilisellä lenkillä 410 (pyrin välttämään tämän toiminnon aktiivista seurantaa)

Ja tosiaan ihan näin muistutuksena. En ole huippu-urheilija, en edes kovin edistynyt treenaaja, vaan (vielä ainakin) omaksi huvikseen lenkkeilyä harrastava nuori nainen, jonka tavoitteena toki on eteenpäin meneminen:-)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s