Uncategorized

Mitä eilen syötiin? Toissapäivänä?

Päätin vihdoin opetella Windowsin elokuvantekotyökalun käyttöä. Nauttikaa taidonnäytteestäni, heh.

Meitsi on ylpeä meitsistä. Siis olen ylpeä itsestäni. Kokkailin juuri ihan tajuttoman hyvää katkarapuvokkia – ja vieläpä hyvin pienellä vaivalla! Muutenkin lähipäivinä olemme kunnostautuneet Santun kanssa keittiön puolella ja pyöräytelleet itse muun muassa munakkaita, lämppäreitä ja muita omia sörsseleitä, heh. Ja hitsi täytyy todeta, että oma tekemä ruoka voittaa kyllä kaupan valmiit mennen tullen. Nyt sitä on vasta itse tajunnut ihan oikeasti tuon faktan, jota kaikki tuntuvat tätänykyä toitottavan. Vaikkakin maksalaatikkoa on pakko vieläkin saada eineshyllystä:3 

Lellun katkisvokki oli miljoona kertaa paremman makuista kuin näköistä, haha.

Ei se itse ruoanlaitto ole työlästä tai aikaavievää (vaan ruoan keksiminen, kaupassakäynti, tiskaus etc), päinvastoin. Valmistin katkisvokinkin tänään kymmenessä minuutissa tullessani kotiin salilta nälkäisenä. Tosin menen vielä tällä hetkellä sieltä, missä aita on matalin; pakastevokkivihannekset ovat tällaisen kiireisen laiskurin pelastus. Tämä kuitenkin sallittakoon, ylpeä olen kokkailuistani silti, heh.

Paras paistinpannu. Kunnon työkaluilla ruoanlaittokin onnistuu;)
Mutta niin, nyt sitä on vasta tajunnut, kuinka paljon aikaa ja jaksamista menee oikeasti tällaisen pienenkin huushollin pyörittämiseen (nimimerkillä vietin juuri keittiössä yli puoli tuntia tiskaten ja pyyhkien työtasoja sen sijaan, että aikaa olisi suunnitellusti jäänyt venyttelyyn ja meditointiin). Varsinkin tällaisessa taloudessa, jossa astianpesukone on vain kaukainen haave. Vähän tosin aavistelen, että se ei välttämättä ole ensi palkkapäivänä enää niin kaukainen. Bongasin nimittäin supersöpön pöytäastianpesukoneen Mustasta Pörssistä…
Sunnuntain herkkuiltapalaa: banaanirahkaa ja riisikakkuja lehmäjuustolla (leipäjuustolla kuulemma oikeasti). Herkuteltiin Santun kanssa samalla, kun katseltiin TTK:n aloitusjaksoa. Yllärinä Santtu oli ostanut meille jälkkäriksi Stratos-ilmakuplasuklaata:3

Koska olen nyt niin hurjan ylpeä ja innostunut valmistamastani lounaasta, josta tuli oikeasti maukasta, haluan jakaa reseptin kanssanne – huolimatta siitä, että se ehkä onkin maailman yksinkertaisin ja helpoin.
Minuuttivokki katkiksilla kiireiselle àla Lellu
Tarvitset:
Pussin pakastevokkivihanneksia tai vokkivihanneksia itse pilkottuna (minimaissi, porkkana, kesäkurpitsa, lanttu, paprika, mitä ikinä keksitkään) sekä pakastealtaasta pussin tilli-sitruunakatkarapuja. Mausteita voi lisäillä oman maun mukaan. Itse tosin tulin tulokseen, että marinoidut katkaravut tuovat itsessään jo ihan tarpeeksi makua ja mehevyyttä, joten lisäkastikkeita tai muitakaan mausteita en käyttänyt.
Vokkaa vihannekset vokkipannulla (onnistuu myös paistinpannulla) ja lämmitä katkiksia ihan hetki kipossa mikrossa (ei paljon, sillä muuten ne tulevat sitkeiksi). Lisää hieman sulaneet katkikset vihannesten joukkoon ja anna olla liedellä vielä hetki. Tarjoa raejuuston tai fetan kera (itsehän tungin joukkoon myös ketsuppia, ofc)!
Niin ja hei, pieni vinkki maitorahkan suurkuluttajille: Cittarin Mammuttimarkkinoilla Valion Pehmeää maitorahkaa 6 purnukkaa neljällä eurolla. Tulee havemmaksi kuin Ehrmann!!:))

Mikä on teidän bravuurinne kyökin puolella? Ruoka, joka poikkeuksetta kerää kehut?

Joskus ei vaan jaksa panostaa ruoan visuaaliseen puoleen:D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s