Uncategorized

Keson haastaja.

Ihan oikeasti!
 
Uutuuksia pukkaa ruokaosastolle ja isomman tavaratalon kassahan on tunnetusti optimaalinen paikka bongata uusia tuotteita. Tähän mennessä olen bongannut ainakin uudet Skyr-maut (joista banaani ainakin on ravintoarvoiltaan ihan hyvä), isot Skyr-pönikät, Leaderin uudet protskupatukat (tai ainakin uudet kääreet), minikokoiset Ruispalat, Keso+mysli-purkit, Perheleipureiden uuden ruisleivän, ruoansulatusviilit (voiei:D) ja Maraboun pikkusuklaalevyt (uutuusmaut). Niin, sekä sen Keson varteenotettavan haastajan.

 
Valion pehmeä raejuusto on selvästi saanut vaikutteita ainoalta ja oikealta. Kesomainen tiivis rakenne miellyttää minua. Itse asiassa Valion uutuus on ehkä vieläkin kiinteämpää – haarukoitavaa jo. Maku on huomattavasti pehmeämpi, muttei kuitenkaan peitä täysin Valion raejuustoille ominaista hieman kitkerää makua. Ei voida siis puhua Keson pehmeydestä, mutta ihan onnistuneesta uutuudesta kuitenkin.
 
200 gramman purkissa on mukavasti 24g proteiinia. Vedin töissä eväänä kyseisen purkin päälle protskupatukan ja täytyy sanoa, että aika hyvin piti nälkää. Oikein tunsin, kuinka lihakset kasvoivat silmissä. Hehe. 😀
 
Jos nyt tähtiä ruvetaan oikein raejuustoista antamaan, niin on todettava sen olevan itsestäänselvyys, ettei Valion uutuus yllä viiden tähden Keso-tasolle. Vaihtelu virkistää kuitenkin kesoilijaakin ja hymyssä suin Valiotakin pystyy vetelemään paljaaltaan. Tosin omissa iltapalakomboissani en ole sitä vielä testannut.
 
*** ja puoli,

 kuuluu tuomioni.

Oletteko jo kokeilleet? Mitä muita uutuuksia olette löytäneet? 🙂

6 vastausta artikkeliin “Keson haastaja.

 1. hei tota pitää maistaa! musta tuntuu, että ennen olin aina perillä kaikista uutuuksista, kun jostain kumman syystä kolusin niitä markettien hyllyjä niin hemmetin tarkkaan 😀 mutta nykyään kaikki menee jotenkin ihan ohi. en oikein jaksa kiinnittää huomiota muuhun kun siihen, että selviydyn sieltä kaupasta ulos ja saan ne tutut jutut mukaani :p tossa on kyllä puolensa että on ruokakaupassa töissä, pääsee käsiksi uutuuksiin ensimmäisenä 😀 pitää alkaa vähän tarkemmin taas hyllyjä tutkiskella jos sieltä tommosia uutuuksiakin löytyy 😉 menee testiin!:)

  Tykkää

 2. Yhdyn samaan kuin yllä, kummasti sitä silmä bongaa kaupan hyllyiltä kaikki mahdolliset uutuudet, tietty helpommin, jos kaupassa on töissäkin.
  Minä myös olen löytänyt nuita mainitsemiasi uutuuksia keson ja valion valikoimista (mitä uusia protskupatukka – makuja on tullut?! :D). Viimeisimmät uudet löydökset, jotka ovat jääneet ”kummittelemaan” alitajuntaan, ovat alpro soyan ananaksen makuinen jogurtti, profeelin ananas rahkarae, lukuisat eri jäätelöt ja keksimaut ja ehkä hurjin löytö (myös pakastealtaasta) pinaatti-lohi pakastepitsa 😀 Huh, missä välissä kaikkia näitä uutuuksia ehtii edes kokeilla? 😀
  Mitä mieltä olet muuten pakasteesta löytyvistä eineksistä ja onko esim. juuri tuossa pakastepitsa – valikoimassa jotain suositeltavia? 🙂

  Tykkää

 3. Haha, jep! Itsekin olen perillä näistä kaikista ainoastaan työn ansiosta. Saattaa vierähtää parikin viikkoa, etten käytännössä itse pääse (tai joudu) ruokaostoksille, vaan Santtu hoitaa kaupassakäynnit: samat toimivat ja tutut ruoat. 😀

  Testaa ihmeessä! 🙂

  Tykkää

 4. Siis joo, kaikkia jätski- ja herkku-uutuuksia en edes luetellut. Niitä tulee nii valtavasti ja jatkuvalla syötöllä! 😀 Mmm, pinaatti-lohipitsa, kuullostaa ihanalta!

  Mielestäni pakasteen einekset on ihan hyviä arjen helpottajia ja sieltä löytyy järkeviäkin vaihtoehtoja. Pitsatkin on joskus ihan järkeviä esimerkiksi viikonloppuisin. ;D Oma lemppari pakastealtaan ruoista on Pirkan borssikeitto, heh. Tiedän, että aika moni kammoaa punajuurikeittoa, mutta omasta mielestäni se on hirvittävän hyvää! Kesolla tietenkin täydellistä. 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s