huumori · kassalla · työ

Kassalla osa 1: nuoret poikamiehet.

[Huomioithan, että teksti ei sisällä pahansuopaisuutta, vaan on kirjoitettu hymy huulilla. Luethan siis letkeällä mielellä ja pilke silmäkulmassa. Teksti yleistää karkeasti, eikä osoita sormella yksittäistä henkilöä tai tapahtumaa.]

Siinä ne kulkevat. Yksi. Kaksi. Kolme. Valkosipulia jonossa. Piip. Piip. Piip. Jokaisella oma tarra kyljessä. Sama pätee kurkkuihin. Söpöä. Ymmärrettävää, että keskittyminen menee koko ostosprosessin läpiviemiseen. Onhan se aikamoista. Ilman äitiä. Sipsipussi, einesateria ja – aivan selvästi ainekset jonkinmoiseen jauhelihakastikkeeseen sekä fetasalaattiin. Kalliiseen fetasalaattiin. Muussa voi pihistellä, mutta juuston kanssa ei. Eli naisen kanssa. Selvästi illallisvieraita tulossa. Aivan liian selkeää. Viinipullo kainalossa, hivenen hermostunut olemus. Hihi. Rauhoitu hyvä nuori mies, hyvin se menee! Et varmasti ota rohkaisuryyppyä. Et tarvitse. Ainakaan koko sikspäkkiä.

 
No, se vähän vaihtelee. Toiset ovat todella kohteliaita ja uskaltavat reilusti katsoa silmiin. Todistavat täysi-ikäisyytensäkin saatesanoilla juu, totta kai, näin ole hyvä. Toiset vain murahtavat ein kysymykselle etukortista. Murahtelevat nuoret miehet taas haarautuvat alalajeihin 1.) oikeasti vihaiset ja 2.) ihan liian ujot a. hymyilevien naisten kanssa b. yleisesti sosiaalisessa kanssakäymisessä. On ennemminkin sääntö kuin poikkeus, että muovipussi unohtuu laskusta. Reagointitavat taas vaihtelevat täysin tyypin mukaan; joko viidenkympin ostokset sullotaan pikkumuovipusseihin (mikä on saavutus siitäkin huolimatta, että kallis juusto näyttelee laskussa isoa osaa) tai reilusti myönnetään ai mä kämmäsin ja vipataan kakskytsenttinen kassaneidille.
 
Maksutilanteessa on aika tärkeää yrittää näyttää rennolta. Vähän nojailla toisella kädellä kassanreunaan ja lepuuttaa vasenta jalkaa. Siitäkin huolimatta, että pin-koodi on ehditty näpytellä neljä kertaa ennen laitteen koko näppäiletunnuslukusikiitos-tektiä. Mutta stay cool. Silloinkin, kun kassaneiti hienovaraisesti ilmoittaa, ettei katetta kortilla ole. Ota nää, loput kortil. Kolkytviis senttiä taskunpohjalta ja maksutapahtuma hyväksytty.
 
Niin, aina se ei mene yhtä ruusuisesti. Hikikarpalo voi vierähtää ohimolta poskelle ja tavoiteltu rento ote kärsiä. Silloin kohdistetaan hätääntyneet pikkupoitsunsilmät kassaneitiin ja kysytään lähes poikkeuksetta kohteliaasti voisitsälaittaanäähetkekssivuun. Ne murahtelevatkin tyypit etenkin, oikeastaan he nimenomaan. Toki kassaneiti voi. Laittaa hän niiden yrmymummojenkin, joiden mielestä rahanpuute on kassaneidin vika. Viimeistä virkettä ei tosin sovi sanoa ääneen. Murahtelevan nuoren herran on hyvä oppia avaamaan suu, sanomaan kiitos ja anteeksi.
 
Loppuun kassaneidin tekee usein mieli huikata hei kundi, unohdit ostoksista ketsupin. Sillä se onnistunut illallinen jauhelikastikkeen ja seuralaisen kanssa saattaa hyvinkin olla kiinni hennosta ketsuppitöräyksestä.
 
Niin vielä. Pakasteita ei pussitella turhaan. Njäh, ei tarvi. Ja jälleen sellainen harkitun rento kädenheilautus.

Kassaneiti kassaneitien pikkujouluihin lähdössä. Tapasin siellä nuoren poikamiesasiakkaan.

 

8 vastausta artikkeliin “Kassalla osa 1: nuoret poikamiehet.

 1. Ihan huippu kirjoitus jälleen! Asiat ja tilanteet yleensä joskus just noin, myös pohjois-Suomessa 😀 tv: itsekin välillä kassaneitinä:)

  Tykkää

 2. Myymistä ois ihan kauheen kiva tietää, onko kassaneidin mielestä sinkkutyttöjen ostoskäyttäytymisissä jotain samantyylisiä yhteisiä tekijöitä keskenään 😀

  Tykkää

 3. Hehe, kiva, että tykkäsit! Mietin, mitenköhän tällainen otetaan vastaan. Ja aika hauskaa kuulla, että siellä pohjoisemmassakin on samanlaisia asiakkaita. ;D

  Tykkää

 4. Hei Myymi, tämä oli vasta osa 1! ;D Olen kirjoittanut jo toisen osan valmiiksi, en tosin sinkkutytöistä. Näitä on hauska raapustella!
  Mutta sen voin jo sanoa, että sinkkutyttöjen käyttäytyminen kassalla riippuu aika paljon jonossa takana tulevasta asiakkaasta, hehheh.

  Tykkää

 5. Periaatteessa juu olisi kiva tehdä, mulla vaan ei ole oikeastaan kauheasti kuvia ”vanhoilta ajoilta”. Muuten kyllä kiva idea! 🙂

  Tykkää

 6. Hehheh, ainakin aiheita löytyisi. ;D Kiva myös miettiä, mihin kaikkiin asiakasryhmiin minä itse sijoitun asiakkaana. 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s