Uncategorized

Kymmenen käskyä itselleni.

1. Tee, älä vain ole.
2. Toisin sanoen elä toiminnan, älä olemisen, kautta.
3. Näe, koe, tunne, ajattele, haasta, haista, onnistu, maista, oivalla, unelmoi, toteuta, kosketa, eli elä.
4. Kun kuitenkin on pakko yrittää olla jonkinlainen, pyri olemaan kiltti, mukava, huomaavainen, innokas, auttavainen kuitenkaan unohtamatta omanarvontuntoa, oikeuksia, tunneskaalan toista päätä tai onnellisuutta. Älä koskaan pienempi, isompi, pidempi tai lyhyeempi.
5. Ole mahdollisimman kaunis. Sisältä.
6. Suhtaudu vaikeuksiin vaikeuksina. Älä elämänloppuna.
7. Pidä kaikessa mukana aina elämänmyönteisyys.
8. Koskaan ei tarvitse luopua pikku-Rinkelistä – säilytä siis virnistys löytäessäsi minipaprikoita.
9. Kohtaa rohkeasti. Erilaisia ihmisiä, (elämän)tilanteita, tunteita, asioita, yllätyksiä. Itsesi.
10. Heittäydy, luota, anna elämän viedä.


Olen lähipäivinä touhunnut paljon (1). Nauranut, halannut, opiskellut, kaivellut itsetehdyn kuningatarhillon siemeniä hampaiden välistä, fiilistellyt aurinkoa ja suunnitellut sushi-iltaa (3). En ole kertaakaan vain ollut pitkähiuksinen tyttö, vaan ennemminkin tämänhetkisen elämän nautiskelija (2). Olen ollut toki myös töissä, huomattavasti vähemmän tosin. Nekin päivät ovat menneet kuin siivillä, sillä olen saanut työskennellä maailman ihanimman ystävän kanssa. Pussitin hänelle pakastehernepussin (4) ja halasin tavatessamme (4). Oli kivaa olla ystävä takaisin. Annoin jokunen päivä sitten myös tiukkaa palautetta salilleni seistyäni aamulla puoli kahdeksalta viidentoista asteen pakkasessa jokusen hetken ovien ulkopuolella pääsemättä sisään 😀 (4) Eräs päivä silmäni olivat piilareista ja väsymyksestä punaiset, mutta hymyilin silti aamupäivän mummoille suhteellisen leveästi (5). Stressi kolkuttelee ovella, pääsykokeet eivät katoa takaraivosta, silti iltaisin pystyn katsoa Salkkareita säkkärissä aika rauhassa – uusia mahdollisuuksia tulee aina, jos ensimmäisessä epäonnistuu (6). Samasta asiasta muistutteli maailman ihanin etäystävä. Elämä tuntui miltei liian ihanalta lenkillä pirtsakassa pakkasessa ja suloisessa auringonpaisteessa. Kylmyyskin on oikeastaan asennekysymys – vähän ehkä myös pukeutussellainen (7). Nauroin katketakseni hauvalleni, jonka suussa korvaton (pian myös karvaton) pehmolelupossu roikkui koko ulkoilun ajan (8). Mini-Runebergontortut saivat myös hymyn huulilleni (8). Olen tutustunut hirvittävän mielenkiintoisiin ihmisiin. En muista, koska olen halunnut niin palavasti olla jonkun ystävä (9). Itse asiassa lähiaikoina olen vain toteuttanut ohjenuoraa kymmenen – ja elämä on tuntunut ihan parhaalta.

10 vastausta artikkeliin “Kymmenen käskyä itselleni.

  1. 11. Pyri rinkelimäisyyteen, sillä Elina Heidi Rinkeli on aivan valloittavan ihana ajatuksineen, kokemuksineen ja olemuksineen.

    Se on minun ohjenuora!

    Tykkää

  2. Tää on ihan huikee!
    Oon lukenu kohdan 5. pari…kymmentä kertaa uudelleen ja uudelleen. Se on samaan aikaan oivaltava ja yksinkertainen. Kenties lempparini. Luvallasi lainaan sen omaan käskyjen kymppikimaraani?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s