Uncategorized

Jos yhtään haluttaa, tartu ideaan ihmeessä.

Hohoi Elina, sulla on ihan tosi kivat lasit päässä!
Silloin kassan takana piilotellessani ja asiakkaasta huolimatta oli aivan pakko huikata työkaverille takaisin ihan todellako sun mielestä?:) En nimittäin piilotellut sattumalta näytön takana tai ollut hiissannut tuoliani vahingossa alas lattian rajaan. Tosin huomaamattani hymy kyllä nousi huulilleni, suoristin selkäni ja katsoin taas rohkeasti ihmisiä silmiin. Työkaverin sanojen ansiosta. Jep, yhden hassun huikkauksen ansiosta oloni koheni silmissä – kirjaimellisesti niin – eivätkä väsymyksestä roikkuvat silmäpussit viistäneetkään enää maata tai päässä takonut kipu tuntunut niin voimakkaalta. Olo ei ollut enää kuin rillipöllöllä, keikkuivathan päässä ihan tosi kivat lasit.
En tiedä, onko se nyt loppujen lopuksi niin hirveätä, jos itsetunto ei aina ole ihan kohdillaan. Sattuu varmaan monelle ihmiselle päiviä tai ajanjaksoja, jolloin syystä tai toisesta olo on aika tyhmä. Kun toista silmiin katsoessa ei näekään ainutlaatuista kertomusta, vaan mielen täyttää ainoastaan heijastus itsestä. Miltä mahdan näyttääkään hänen silmissään. On totta, että sellaisina hetkinä menettää paljon, monta huomionarvoista juttua, kuten vaikkapa toisen tarinassa meneillään olevan onnellisen kappaleen. Sellaisina hetkinä ei aisti, ei ehkä edes todella huomaa, vaikka toinen kertoisi ääneen omaa sisintään sinulle. Mutta jos se on vain hetkellistä tai joihinkin päiviin sidottua, luulen, ettei kyse ole kovin vaarallisesta. Jokainen tarvitsee joskus apua uskoakseen itseensä, tsemppiä muistaakseen pitää itsestään, kivoja sanoja pystyäkseen vastavuoroisesti itse kertomaan sellaisia eteenpäin.

Merkitsevä hymy, peukku ylhäällä, silmänräpäyksen pidempään kestävä katse, vilpitön kehu. Ohimenevän hetken olo on kuin erityisellä. Jäljelle jää mukava olo. Ai niin, mä olenkin ihan kiva tyyppi. Sen pikkuisen jutun voimin jaksaa taas porskuttaa eteenpäin varmana itsestä.
Joskus harmittaa, että nykymaailmassa on hankalaa, ainakin haastavaa, olla vilpitön. Mikä pyhimys sä luulet olevasi. Yleinen olettamus tuntuu olevan, että kaikessa on aina mukana taka-ajatus – joka sisältää luonnollisesti käsitteen hyötyminen. Hyödytöntä olla vilpitön? Ei minusta. Jos olen tuntenut toisen ansiosta jotain kivaa, esimerkiksi ilahtunut sanoista tai pyyhkinyt kyyneleet tsempattuna, haluan ehdottomasti toisenkin saavan tuntea samanmoisen kivan olon. Taka-ajatuksena ei ole mikään muu kuin mukavan olon tuottaminen toiselle. Eikä sen aina tarvitse olla vastavuoroista. Edes ystävälle tai tutulle tehtyä.
Jätin tänään salilla käydessäni jotain puhuhuoneeseen:

Joku voisi ehkä tokaista kun Elina ei se maailma pelkillä lappusilla pyöri. Ei ehkä, mutta jonkun treenailijan päivän pyörimistä sanat voivat kenties avittaa. Ilostuttaa ja antaa potkua. Nostaa edes sekunnin murto-osaksi virneen naamalle.
Tämä ei ole haaste. Koska tällaisten juttujen pitäisi kai oikeastaan lähteä ihmisestä itsestään. Halusta. Senpä vuoksi totean vain jos yhtään haluttaa, tartu ideaan ihmeessä. Kirjoita kivoja sanoja sisältävä lappu ja jätä yleiselle paikalle. Ehkä löydät sellaisen joskus itsekin. 🙂

9 vastausta artikkeliin “Jos yhtään haluttaa, tartu ideaan ihmeessä.

 1. meijän salin pukkarin vessassa oli kerran kans tollanen lappu, siinä luki vaa et ”hymyile, olet upea”. ekaks ku luin sen nii ajattelin et ei perhana, onks tää joku piilokamera. mut sit mietin et tuskin sellasia vessaa laitettais sentään
  ja sit jo hymyilinkin 🙂

  Tykkää

 2. Aion kirjoittaa jo tänä iltana jonkun kivan lappusen ja ottaa sen huomenna sinitarran kera mukaan, kun lähden aamulla töihin. Saa nähdä, päätyykö se kaupan seinään vai puhelinpylvääseen, tulen sitten kertomaan miten kävi! Kiitos ihanasta muistutuksesta, tällaiset on aivan mainioita piristyksiä ihan kenen tahansa päivään! 🙂

  Tykkää

 3. Äääää. Ihana. Ihan vähän jopa liikutuin. Tuosta sun jättämästä lappusesta tulee jollekin todella hyvä mieli. Mullekin tuli, pelkästä ajatuksesta, että tuommoisen löytäisin jostain.
  <3

  Tykkää

 4. Hhihi, voi sua. ❤ Itsekin pidän siitä ajatuksesta, että jollekulle tulee kiva mieli edes hetkeksi. Ja ihan parasta, että Heidiselle tuli jo tästä. :')

  Tykkää

 5. Ihmisten ilahduttaminen on yksi myyminkin elämän suolista. Ei kun suoloista. 😀 On maailman parasta lähettää postikortti ilman mitään syytä, kätkeä suklaata toisen käsveskaan tai jättää pölhöjä lappusia aamuvuoroon tulevalle. Mutta että tuntemattomille ihmisille, Elina oot kyllä ihana(n) luova ilahduttamistaktiikoissasi! Huippua, ilmaista hyvää mieltä molemmin puolin! 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s