Uncategorized

Sisustaisin aika värikkääksi.

Santtu opiskelee rakennusinsinööriksi. Hän varmaan tietäisi näistä asioista paremmin. Mutta minä yritän.
Unelmakoti. Isot lasi-ikkunat, koko olohuoneen seinän kokoiset. Unelmaa, koska sellaiset eivät kuulemma ole kovin realistinen toive. Kuitenkin kaksi kerrosta, joista ylemmästä aukeaa näkymä alas keittiöön. Ehdottomasti kaiteiden välien on oltava riittävän suuret. Siis niin isot, että jalat mahtuvat läpi ja niitä voi heilutella onnellisena ilmassa. Uudenaikainen, mutta silti kodikas, eli hivenen vanhahtava. Ei valkoisen steriili, ennemminkin lämmin. Takka, talvi-iltoihin ja vaahtokarkeille. Joskus ehkä myös kalkkunanakeille. Lukunurkkaus. Myös kirjoitusnurkkaus, ikioma pikkuinen soppi minulle.

Sitä joskus haluaisi hypätä suoraan pystyttämään seiniä. Jotta pääsisi mahdollisimman pian sisustamaan. Miettimään jokaisen kipon ja purnukan omaa paikkaa. Ajoittain saattaa jopa tuntua, että kyhäelmä on vankka. Vaikka ei se voi olla lujaa tekoa. Ei vaan voi. Jos on unohtanut jotain perustavanlaatuista.

Rakentelemassa yläkertaa. Vaikka on unohtanut täysin oleellisimman. Perustukset. Unelmatalo – tai unelmaelämä, edes kiva elämä – ei pysy kasassa ilman kunnollisia perustuksia. Pidemmällä tähtäimellä. Ei ole edes kannattavaa. Tuhlaa vain omia arvokkaita varojaan.
Kun minä lähdin rakentamaan omaa elämääni uudestaan, olin välillä hypätä tärkeiden vaiheiden yli. Muutaman kerran harppasinkin – ja palasin hetken päästä muruset sylissä alkupisteeseen. Se vaatii kärsivällisyyttä. Aikaa. Joskus ihan vain oikeiden asioiden odottamista. Rakennusurakointi siis. Ja kun eteen sattuu ihana asia, se helposti johtaa toiseen, kolmanteen ja neljänteen. Työnmäärä ei vähene, mutta huomattavasti helpottuu.
On lohdullista, että vain hyvin harvoin maaperä on niin kertakaikkisen vetistä ja mutaista, ettei pystyttäminen yksinkertaisesti ole mahdollista. Ja silloinkin. Silloinkin voi etsiä uuden tontin aivan uudenlaisesta ympäristöstä, jossa esteitä unelmille ei ole.
Toiset pitivät ehkä itsekkäänä aikana sitä, kun muurasin omia perustuksiani. Keskityin lähinnä itseeni. Hyvinvointiini ja sen palauttamiseen. Jouduin tekemään toisten silmissä ehkä itsekkäitä tekoja, vaikka ne olivatkin ainoastaan välttämättömiä. Niiden raunioiden keskellä. Olen ajatellut päässeeni tähän pisteeseen, niin onnelliseen elämänvaiheeseen, juurikin sen vuoksi. Pitkäjänteisyyden. Olen malttanut edetä askel askeleelta, siirtyä seuraavaan kerrokseen vasta edellisen ollessa valmis. Ajattelen elämäni rakentuneen uudestaan taso tasolta; sen vuoksi se nyt tuntuukin niin vankalta. Ja kun näen toisia murenevia, heittäisin mielelläni tiilen jos toisenkin, levittäisin hivenen toisen puolesta laastia. Sanoisin edes muutaman tsemppaavan sanan. Oli alakulossa kyse sitten ihan mistä vain. Vaikka vain ohimenevästä, hetkellisestä surullisesta mielestä.

Olen elänyt sellaista aikaa, kun minulla ei ollut oikeastaan mitään. Vain onneton risukasa. Syvällä päässä. Tänään elämäni tuntuu ihmeelliseltä. Vaikka ei se oikeasti ole ihmeellistä. Se on ihan tuiki tavallista kaksikymppisen elämää. Sen vuoksi juurikin niin ihmeellisen ihanaa.
Vihdoin olen päässyt sisustamaan omaa elämääni.

6 vastausta artikkeliin “Sisustaisin aika värikkääksi.

 1. Lopulta kommentoin ensimmäistä kertaa, koska kiitos. Tämä teksti on kyllä upea. Kuten kirjoittajansakin. Ihan en kaikkia haluamiani sanoja nyt löydä, mutta oli silti ihan pakko kommentoida. Osaat niin hienosti muotoilla sun ajatuksia. Ne on sykähdyttäviä, kiitos kun kirjoitat 🙂

  ps. Ostin sun innoittamana pussillisen pirkka luomu cashewpähkinöitä, ja oi kun ne onkin hyviä!

  Tykkää

 2. Hei ihana, kiva kun uskaltauduit kommentoimaan.
  Kiitos itsellesi, hurjan kauniisti sanottu. :') Olet myös upea nuori nainen, muistahan se!

  Hihi, jee! Ne ovat kyllä mmmmh niin hyviä. Ihan lemppareita ehdottomasti.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s