kesä

Summer Bucket List.

Mulla on hivenen ristiriitaisia tunteita erilaisia listoja kohtaan. Listaamistahan voi toteuttaa kahdella tapaa: 1. antaa omien ideoiden lentää ja istuttaa viereen niitä nappaileva ylöskirjaaja tai 2. hautautua nurkkaan pinkin kynän kanssa ja raapustaa itse nallevihkoon ylös ideat. Listojen laatiminen suunnittelumielessä on mahtavaa puuhaa: tottakai olen kirjannut jo ylös kevään valmistujaisjuhlien tarjottavat ja etsinyt herkullisimpia reseptejä. Aion nimittäin yrittää tehdä ensimmäistä kertaa ihan itse jonkinlaisen voileipäkakun. Ja siihen todellakin tarvitaan useampia listoja! Tsiljoonan mielessä pyörivän asian kirjoittaminen paperille puhdistaa mukavasti päätä. Tottahan tuo. Siitä huolimatta olen todella huono käyttämään esimerkiksi kalenteria – koetan väkisin pitää hoidettavat asiat ja sovitut menot pienessä mielessäni. Ja vaikka rakastankin lueskella brunssien ruokalistoja ja buffettien menuita, monet listat ovat mielestäni kovin yksitoikkoisia: menetän mielenkiinnon helposti, jos asioita luetellaan. Aa, bee, cee, dee, plaa, plaa, plaa. Olen itse asiassa aina ollut hirveän huono opettelemaan irrallisia sanoja listoista. Muistan paremmin, kun asiat kirjoitetaan auki. 
On kuitenkin olemassa yksi lista, joka vuodesta toiseen saa minut innostumaan. Kesälomalista! Tein sen nuorempana aina koulupäiväkirjan viimeiselle sivulle: tänä kesänä aion… katsoa Summerin joka päivä, käydä uimassa Valkijärvellä, syödä kolmipalloirtojätskin, mennä koululle pelaamaan pesistä, opetella kävelemään puujaloilla paremmin..
Eikä muuten haittaa, vaikka en tänä vuonna pystykään varsinaisesti lomailemaan kuin yhden lyhyeen viikon elokuun lopussa. Onneksi on vapaapäivät, illat ja aikaiset aamut. Kesälomalistaltani ’15 löytyy:
* Mielestäni kesä alkaa valmistujaisviikonlopusta. On huippukivaa, että tänä vuonna on taas syytä juhlaan ja saa järjestää pienelle porukalle kakkukahvit.

* Kesäaamuissa on yhtä lailla taikaa kuin valoisissa öissäkin. Auringon noustessa ja kaupungin vasta heräillessä haluan ehdottomasti lähteä aamukävelylle rantaan. Seuranani vain omat ajatukseni. 

* Mielestäni olisi sopivan villi ajatus hypätä autoon, pakata eväitä mukaan ja lähteä vain ajamaan ilman määränpäätä. Katsella maisemia ja kulkea uusia reittejä. Saapua lopulta johonkin. Itse haluaisin yöpyä autossa, mutta kaksimetrinen ei kuulemma kykene siihen. Joko tarvitsen lyhyeempää seuraa tai hotellivarauksen.

* Kunpa pääsisin vihdoin juoksemaan terveellä jalalla! Sulkemaan silmät aina suorilla pätkillä ja nauttimaan hikikarpaloista.
* Haluan syöttää taas hauvalle vaniljajätskiä ja tilata myös itselleni tötterön. Viikolla Vili jo parkkeerasi jätskikiskan eteen. Harmi vain, että se oli kiinni, heh. * Kesäillat parhaimpien ystävien kanssa. Selittänee jo riittävästi?

* Tietysti Lintsi tai Särkkis tai… Oikeastaan ihan sama kunhan sieltä saa isoja pehmiksiä.

* Kesä ei ole mitään ilman (edes) suunnitelmaa risteilystä ja Turun kesäteatterista.

* Mansikoita piknikillä. Ne voisivat olla suklaaseen dipattuja. Lisäksi valkosipulipatonki ja sauvulohisalaatti kuulostavat enemmän kuin sopivilta eväiltä.

* Kesän yksi ehdottomista välttämättömyyksistä on kalastaminen ja kesyjen pikkuahvenoiden (tarkoitan ahvenien) syöttäminen. Fagervikissa.  

* Tuntuisi ihan tosi kivalta päästä juoksemaan Midnight run senkin vuoksi, kun HCR oli jätettävä väliin. 

* Niin olen minä myös ilmoittautunut estekurssille heinäkuun alussa. Sitä odotan enemmän kuin mitään!

* Elokuun lopussa juuri ennen opiskeluiden jatkumista suunnitelmissa on lähteä käymään Barcelonassa. Jos siis uskallan. Miten surullista, että lentopelko on tyrehdyttänyt totaalisesti matkailukuumeen.


Minulle kesä ei välttämättä ole koskaan tarkoittanut uuden ja ihmeellisen kokemista, vaan ennemminkin jokakesäisistä ja hyväksikoetuista asioista nauttimista. Kesä on ennen kaikkea oodi rentoilulle ja rentoutuminen vaatii tiettyä tuttuutta. Mitä sinä olet listannut kesälle?

13 vastausta artikkeliin “Summer Bucket List.

 1. Eikä!!! Kesälomalista on yks kevään parhaimpia juttuja!! Kaikki sun kohdat löytyy melkeen mun listalta (paitsi kaloja en oo koskaan syöttäny, ja koiran sijaan syötän itseäni kaksinverroin jätskillä xD)! Mä voin tulla sun kanssa road tripille!! 🙂

  Mä haluisin myös mennä Nuuksioon semmoselle yhen vuorokauden patikoinnille ja yöpyä teltassa. Lähtekää mukaan? 🙂

  Muita mun kesälistan asioita (jätin sen mun kaverin piinaks joten en tässä nopeasti muista kaikkia): marjojen ja herneiden keräily, pitkät pyöräilylenkit, picnicit, matkat laavuille eväiden kanssa, grillaus yömyöhään, issikkavaellus (!), Helsingin erilaisten kahviloiden kiertely, Suomenlinnan valloittaminen ainakin 5 kertaa, Helsingissä muutenkin turistina oleminen ja uusien paikkojen löytäminen, tuhat lenkkiä yksin metsässä, uinti- ja muutenkin rantareissut, uudet perunat (nyt alko tää lista vähän rönsyilemään :D), erilaisten lajien kokeilu (mm. suppaus) ja no vanhempienkin muistiinpalautus (sulkis, tennis, rantalentis!), paljain jaloin kävely, kukkien keräily, mökkeily, risteilyt (sekä pidemmät että illallisristeilyt Kauppatorilta)… Eikä, oon niin innoissani kesän tulosta! 🙂

  Ainiin ja yksi vielä: kesäiseen Järvenpäähän tutustuminen 😉

  Tykkää

 2. No nyt mä en kestä!!
  Jos olisin voinut jatkaa tota listaa vielä, olisi sieltä löytynyt ihan noita samoja juttuja kuin sun omalta – ja osan oon ihan unohtanutkin: issikkavaellus, Suomenlinna, pyörälenkit, uudet perunat (mä en viime kesänä syönyt kertaakaan!!), Helsingin kahvilat, grillaus… Ääk. Ja toi Nuuksio! Oon siitäkin puhunut tuhat vuotta. Mennään yhessä joo! :))

  Hihii, kesä-Jäke. Tervetuloa! ❤

  Tykkää

 3. Mä voin lähteä matkaseuraksi ja suunnata sun kanssa autolla kohti tuntematonta 🙂 Itsekin oon miettinyt että se olis kivaa! Ja tää kesälomalistan tekeminen on kyllä niin parasta. Täytyy itsekin se joku päivä laatia. Luin edellisestä kommentista ton Nuuksion ja suosittelen sitä ehdottomasti. Oon siellä ollu telttailemassa aikaisemminkin ja kesäkuussa olis taas tarkotus mennä. Mahtava paikka! 🙂 Terkuin Mia

  Tykkää

 4. Oi jee! Se olis oikeasti kivaa! 🙂 Tee ihmeessä, sulla kun on vielä ihan lomaakin. 😀
  Mä olen joskus käynyt Nuuksiossa, mutta en kyllä silleen kunnolla, enkä ollut yötä. Luonto on niin rauhoittavaa ja tekisi varmasti terää.

  Tykkää

 5. Oi että, suosittelen Barcelonaa! Käytiin alkuvuodesta velipojan kanssa reissussa siellä 🙂 tässä (kin) asiassa pelkojen kohtaaminen kannattaa, sillä matkustamisesta saa aina uusia ihania kokemuksia ja muistoja!
  ~Hilla

  Tykkää

 6. Ja niin, niitä omia listasuosikkeja! Ainakin meinaan vetää yhdet jos toisetkin mansikkaähkyt, uida järvessä ja meressä, pelata rantalentopalloa ihanien tyyppien kanssa, mennä piknikille, käydä treenaamassa ulkotankoilua ja akrobatiaa ja valokuvata paljon 🙂 Ja jokin lähiseutumatkailu/road trippi houkuttelisi myös!
  Blogitekstejä ajattelin myös kirjoitella… 😉

  Tykkää

 7. Totta! Kannattaa varmaan yrittää voittaa lentopelko, hah. Kiva kuulla, että Barcelona on vierailemisen arvoinen mesta! 🙂
  Mansikkaähkyt kuulostaa ihan parhaalta! Samoin tuo ulkotankoilu. Siistiä! Ja hei, olet taas blogitekstien parissa! Ihanaa! :')

  Tykkää

 8. Ihania suunnitelmia 🙂
  Teidän täytyy tuo roadtrip toteuttaa niin, että lähette ajelee ja sitten kun siltä alkaa tuntumaan, niin etitte jonkun kivan hotellin. Must sellainen roadtrip olis hauska, ei ennakkoon mitään hotellivarauksia tms….

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s