ajatuksia

Epämukavuusalueellani vieraissa silmissä.

Epämukavuusalueellani mä taidan olla, kun katson vieraisiin silmiin.

Ajattelematta mä kai hakisin aina vain tutun. Silmäparin, jota olen tutkinut aiemmin – katseellani ehkä jopa kuluttanut päivittäin. Kääntyisin joukossa sen enempää pohtimatta tuttujen puoleen, antaisin silmien hakea levähdyspaikkaa minusta. Kavahtaisin katseesta tuskin mitään, tuntisinhan mä sen tuttuuden. Kai mä sokkonakin kääntyisin silmäparin suuntaan, johon mä olen aiemminkin tapittanut; helpompi sellaiselle on paljastaa omani.

IMG_20170911_170130_221.jpg

Sillä tuskin turhaan silmiä sielunpeiliksi kutsutaan. Kauemmin kuin vilkaisun verran katseen jakaessani mun olo muuttuu aikalailla riisutuksi. Turvattomaksi, ei kauaksi siitäkään jää.

Kun mä olen hyvä pitämään suuni kiinni. Mutta itseni suojaaminen silmät sulkemalla. Yksinkertaisempaa olisi vain kiipeillä katseella seinillä.

Siten mä en taida olla mukavuusalueellani vieraissa silmissä, vieraan katseen alla. Vaikka näenkin niissä paljon kaikenlaista, monissa sellaisissa kiehtovaa ja tutustumisenarvoista. Niin siltikin mä aina vain odotan, että vieras katse olisi jo seuraavalla kerralla helpompi – ja huojentavan tuttu.

Jotkut sanovat sitä ujoudeksi. Mutta itse asiassa mä en ole siitä täysin varma.

Yksi vastaus artikkeliiin “Epämukavuusalueellani vieraissa silmissä.

  1. Mäkään en oo ihan varma kutsuisinko sitä ujoudeksi. Se tuntuu kuitenkin jotenkin väärältä, tai ei täysin istuvalta tavalta määritellä asia. En yritä puhua sun puolesta, mutta jotenkin tää aihe menee niin lähelle itseä, että tuntuu vähän kuin kirjottaisin tässä itselleni kommenttia omaan vihkooni. 😀 Hassua miten sitä humpsahtaa toisen kirjoituksesta niin syvälle omaan sisäiseen maailmaan ja kokemuksiin, että tuntuu kuin olisi kirjoittanut ne rivit itse. Mielenkiintoista!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s