Uncategorized

Tervetuloa valkea joulu!

Mitä syntyy, kun yhdistetään pimenevä maanantai-ilta , joululaulut, ensilumi, piparitaikina ja uunista leijaileva vieno piparintuoksu ? Täydellinen joulutunnelma tietysti. Samalla tämä päivä on myös virallinen joulunaloitukseni. Koko talo saikin asiaankuuluvat somistukset: tonttuja sinne tänne ja kynttilöitä tietysti myös!
Kuinka ihanaa olikaan leipoa piparkakkuja ja hyräillä Joulumaata. Hauvelillekin näytti valmistaikina kelpaavan hyvin, joten eiköhän se ihan syötävää ole ;D Kaiken kruunasi kyllä ensilumi – kiljahtelin kuin pikkutyttö, kun juoksin Vilin kanssa ulos lumisateeseen. Olen varma, että Vilikin olisi kiljahdellut, jos vain olisi osannut! Lisäksi uskaltaisin antaa itselleni jo terveen paperit, sillä en ole oksennellut yli 12 tuntiin ja kuumeesta ei ole enää tietoakaan. Kaikin puolin siis oikein leppoisa päivä, jos lukuun ei oteta sitä, että unohdin katsoa Tonttu Toljanterin (kyllä, olen 19-vuotias ja katson telkkarista joulukalenteria :-).

Satunnaiset epäonnistumiset sallitaan 😀

 Minun vastuullani oli piparkakkutalon kaavojen suunnittelu ja piirtäminen. Tietysti en sitten halunnut tyytyä mihinkään tavanomaiseen ja suunnittelinkin ”piparilinnan”, johon kuului torni parvekkeineen. Se toteutus ei sitten ihan toiminutkaan… Koottuna piparilinna muistuttaa enemmänkin jotain vanhaa mökkeröä kuin linnaa: torni mureni ja parvekkeesta tulikin heppa-aitaus pihalle. Hyvä vinkki muuten kaikille, jotka tuskailevat osien kiinnityksen kanssa: kannattaa sitoa lankaa talon ympärille siksi ajaksi, että sokerimassa kuivuu.

Tavanomaisten tähtien ja sydämien lisäksi tekaisin myös Muumiapapan ja Haisulin, vaikka jälkimmäinen maistuukin varmasti pahalta…

 Ässä sai sai myös oman piparinsa!

Huomenna onkin itsenäisyyspäivä – ja täytyy valitettavasti alkaa kuuden päivän loman jälkeen miettimään taas koulujuttuja. Ässällä on ”dj-keikka” huomenna itsenäisyysjuhlassa, joka järjestetään järvenpääläisille yhdeksäsluokkalaisille ja tänä vuonna myös lukion ykkösille. Voi olla, että menen paikan päälle kuuntelemaan ja auttelemaan, vaikka silloin Linnan juhlat (ja se pukuloisto) jääkin näkemättä.

Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille!

2 vastausta artikkeliin “Tervetuloa valkea joulu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s