Uncategorized

Pala Brysseliä teille

Niin, seuraavassa siis luvassa pieni palanen Brysseliä teille!
Matka oli kaiken kaikkiaan oikein onnistunut, ja sekä äidille että tyttärelle teki hyvää päästä hetkeksi uusiin maisemiin pois koto-Suomesta. Ehdimme nähdä ja kokea kaikenlaista uutta ja ihanaa, vaikka vietimmekin Brysselissä vain pari päivää. Kotiin myöhään perjantai-iltana palattuani olin aivan reissussa rähjääntynyt poikki, johtuen varmaankin juuri matkan hektisyydestä 🙂

Lähdimme taksilla lentokentälle puoli viiden aikoihin aamuyöstä (tai no minulle se on jo aamua). Tärkeimmät, eli passi ja hammasharja, oli pakattu jo edellisenä iltana mukaan. Otin pari asukokonaisuutta mukaan siltä varalta, jos onnistun sotkemaan itseni – kamera ja päiväkirja tietysti myös laukussa. Lentokentällä olin suoraan sanottuna paniikissa, kun tuli aika nousta koneeseen. Kapusin kuitenkin urheasti lentsikkaan uhmaten kuolemanpelkoa, olenhan ritarin tytär (äitini sai ritarimerkin tänä itsenäisyyspäivänä)! 😀

Turvavyöt tiukasti kiinni ja…

…matkaan kohti korkeuksia. Hyvinhän se lentomatka sujui loppujen lopuksi, tosin äidin sormet taisivat olla kuolion partaalla… Brysselissä otimme taksin hotelliimme (Thon Hotel City Bryssel, ****), joka sijaitsi aivan Brysselin keskustassa lukuisien kauppojen kupeessa. Olin odottanut, että hintataso olisi ollut Helsinkiäkin korkeampi, mutta yllätyin, kun vaatteet ja kengät vaikuttivat melkein hiukan halvemmilta.

Meidän hotellihuone sijaitsi 20. kerroksessa ja yhteensä hotellissa oli kerroksia peräti 26! Ylimmässä kerroksessa sijaitsi kuntosali, jossa en valitettavasti flunssan takia päässyt käymään, vaikka tarkoitus olikin. Huoneemme ikkunasta oli huikeat näköalat – autot alhaalla näyttivät miltei leluautoilta.

Päivällä äidin ollessa kokouksissa kävin kiertelemässä kameran kanssa ja tutustumassa lähiympärstöön (lue kauppoihin). Onnistuinpa minä eksymäänkin sokkeloisille kaduille. Ei auttanut, kun painoin mieleen tarkasti missä Mango oli, sillä matkani varrella oli varmaankin noin neljä Mangoa. Hetken harkitsin äidille soittamista, mutta totesin sen olevan turhaa – äidillä kun on, noh, kauniisti sanottuna surkea suuntavaisto. Kiitos ala-asteen opettajan ja suunnistuksen, selvisin kuin selvisinkin hotellille karttan avulla.
En sitten tiedä johtuiko vaaleudestani vai mistä, mutta belgialaiset miehet tuntuivat olevan aika hullaantuneita 😀 Itsehän menen ihan lukkoon, jos joku tuntematon tulee yhtäkkiä juttelemaan – kaiken lisäksi vielä englanniksi! Paikalliset ihmiset olivat ihanan avoimia ja eläväisiä, ainakin verrattuna suomalaisiin. Erilaiset kulttuurit ovatkin yksi asia, mikä matkailussa minua niin kiehtoo.

Brysselissäkin oli joulunodotus jo hyvällä mallilla. Jouluvaloja ja -koristeita oli joka kadunkulmassa. Kävimme myös joulutorilla, joka oli täynnä pikkuisia mökkejä, joissa myytiin kaikkea aina snapseista ja makkaroista tonttulakkeihin ja käsinukkeihin. Tunnelma torilla illalla oli sanoinkuvaamaton! Ihmiset olivat iloisia ja nauroivat kovaan ääneen, edes pieni tihkusade ei haitannut!

Etsimme todella kauan (kasvis)ravintolaa, jota äidin työkaveri oli suositellut: lopulta eräs ystävällinen venäläinen mies neuvoi meille reitin Chez Leoneen. Minä tilasin herkullisen kanasalaatin ja äiti otti gratinoituja simpukoita. En uskaltanut maistaa, kun joku tietenkin kysyy. 😀

 Seuraava päivä valkeni kirkkaana, eikä sateista ollut tietoakaan. Aamupäivällä pääkadulla alkoi kunnon meno, kun siellä järjestettiin jonkinlainen suuri mielenosoitus. Poliiseja ja poliisiautoja oli joka kadunkulmassa. Pauketta ja melua riitti – tosin myös iloista kuorolaulua ja naurua, mikä ainakin minua ihmetytti. Ehkä ulkomailla mielenosoituksetkaan eivät ole niin vakava asia 😀

Suomalaisina naurettiin tietysti torin ”pulkkamäkeä”, josta piti ilmeisesti (en testannut) maksaa päästäkseen laskemaan mäen. Toivottavasti saadaan Suomeen kunnon lumikerrokset, jotta päästään oikeaan pulkkamäkeen! Onhan tuo kuvassa oleva aika onneton ilmestys 😀
Paluumatkalla Brysselin lentokentällä käytiin Starbucksin kahvilassa. Ostin samalla itselleni Starbucks-termosmukin. Se on tosi kätevä ottaa kylminä talviaamuina mukaan kouluun ensimmäiselle tunnille ja hörppiä lämmikettä 🙂

Ja viimeinen kuva makkarakasoista torilla on omistettu yksinoikeudelle meidän hauvelille!
Ps. Katsoitteko Linnan juhlia? Kuka oli mielestänne illan kuningatar? Itseäni miellytti mm. Jenni Vartiainen ja Mirella Koullias.

5 vastausta artikkeliin “Pala Brysseliä teille

 1. Jee, paljon kuvia! Kivan näköinen paikka, kun mulla ei ainakaan oo oikein mitään mielikuvaa Brysselistä 🙂 mitä siellä muuten puhuttiin?

  p.s. Vautsi mikä kaunotar – ei ihme että belgialaisten miesten päät meni vähän sekaisin 😉 ja miten pitkät hiukset!

  Tykkää

 2. Niin ja munkin mielestä Jenni Vartiainen oli illan kuningatar 🙂 tykkäsin myös Jaana Pelkosen puvusta,vaikka monilla olikin hienot puvut.

  Tykkää

 3. Joo hei voin näyttää vielä lisää kuvia, kun tuut meille! Vissiin siellä ainaki ranskaa puhutaan ja hollantia (wikipediasta katoin että saksaakin, mutta ei kyllä sitä kuultu).
  Meillä on Linnan juhlien erikoisnumeroita, niin voidaan rankata asuja! 😀

  Tykkää

 4. Silmään iski tuo sinun ihana takki nuissa ensimmäisissä kuvissa tässä postauksessa, saanko kysyä mistähän olet ostanut tämän takin /merkki? (:

  Tykkää

 5. Aa, ostin sen tänä syksynä muistaakseni Vilasta tai Veromodasta. En nyt jaksa ihan tarkalleen muistaa kummasta, mutta samoja vaatteitahan niissä pääasiassa myydään:) On muuten loistava takki, istuu päälle hirmu hyvin!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s