Uncategorized

Kysymyksiä ja vastauksia

Ainoa hyvä puoli tässä työttömyydessä on se, että ehtii taas bloggailemaan kunnolla (välillä ehkä vähän turhankin usein, vai onko se ylipäätään mahdollista?). Ilmaus työtön nyt ehkä luo hiukan surkeamman mielikuvan siitä, miten asiat oikeasti ovat. Eihän tässä mikään hengenhätä ole töitä saada: vielä toistaiseksi olen äidin ruokittavana (ja vaatetettavana), heh. Aloitinpa kuitenkin tämänkin aamun työhakemuksien lähettämisellä. Välillä tuntuu, että olen hiukan turhan ronkeli työpaikkojen suhteen tai sitten omat vaatimukseni ovat vain liian tiukat: vakituinen, kokopäiväinen, helpot kulkuyhteydet, mieluiten asiakaspalvelua… Toisaalta on kyllä tullut huomattua, että monet yritykset kohtelevat työnhakijoita aika ikävästi.

Onneksi on joku, joka pitää kiinni arkirytmissä, ettei ihan sluibailuksi mene tämä elämä.
Sain yhdeltä lemppariblogini pitäjältä elämäni ensimmäisen kysymyshaasteen, johon nyt ilolla vastaan! Tulee niin tärkeä olo, kun joku noteeraa täällä blogimaailmassa, heh.
Little M siis heitti minulle seuraavat 11 kysymystä:

1. Jos voisit tehdä nyt mitä tahansa tässä ajassa, tässä paikassa, ja näillä rahoilla, mitä tekisit?
Voi että,  heti tähän alkuun mukavan helppo kysymys (tai sitten ei). Tällä hetkellä asiani ovat hyvin, en oikeastaan kaipaa mitään ihmeellistä elämääni. Tai siis ainahan lottovoitto tai jokin muu onnenpotku olisi mukava, mutta näin realistisesti ajateltuna. Uskon, että elämä kulkee omalla painollaan niin kuin on tarkoitettu (tosin tietysti omilla valinnoilla, yrittelijäisyydellä jne. on aina osaltaan vaikutuksensa). Ehkä kuitenkin jonkinlainen irtiotto tämänhetkisestä arjesta ja elämästä olisi paikallaan, esimerkiksi ulkomaanmatkan muodossa.
2. Mikä on lempiliikuntalajisi ja miksi?
En todellakaan osaa päättää, mikä laji on se kaikken mukavin. Heppailu on ollut pikkutytöstä asti osa elämääni, mutta jotenkin en miellä sitä niinkään liikuntalajiksi, vaikka jokainen ratsastaja varmasti tietää, että sitähän se on: suorastaan hikiliikuntaa. Minulle se on vain enemmän rentoutumiskeino, elämäntapa (meniköhän vähän liian syvälliseksi?). Kuitenkin välillä (lue: usein) taas juoksujalkaa alkaa vipattamaan niin, että on suorastaan pakko päästä hölkyttelemään, kun taas toisinaan musiikin rytmi zumbatunnilla vie täydellisesti mukanaan ja vannon tanssin nimeen. Vielä en kuitenkaan voi sanoa samaa saliharjoittelusta… 
3. Mistä asioista innostut?
Olen aika äkkipikainen ja nopeasti syttyvä. Innostun asioista todella nopeasti, mutta vastaavasti myös kyllästyn yhtä nopeasti. Voin innostua yhtälailla suunnitteilla olevasta risteilystä tai vain siitä, että aamulla herätessäni huomaan auringon säteiden pilkistävän kaihtimien takaa: mahanpohjaa alkaa kutkuttamaan ja hymy on herkässä. Itse asiassa vahvan tahtoni ansiosta pystyn innostumaan monesta sellaisesta asiasta, joka todellisuudessa ei ole minulle niin mieluisa, mutta josta silti haluaisin innostua.
4. Mitä kirjaa ja / tai elokuvaa suosittelisit?
Nuorempana luin todella paljon, siis ihan oikeasti paljonpaljon. Kävin kesälomilla lähes joka päivä kirjastossa. Viime vuosina lukeminen on fokusoitunut pitkälti koulukirjoihin, joita en kyllä aio suositella kellekään. Olen tietysti kolunnut läpi kaikki Potterit ja Twilightit, mutta niiden sijaan suosittelen Stephenie Meyerin Vierasta: täysin erilainen kuin Bellan ja Edwardin imelät rakkausstoorit. Ei kannata antaa scifikirjan hämätä! Itsekään en välitä scifistä, mutta The Host oli huippu! Elokuvien suhteen olen aika kaikkiruokainen, mutta mieleen tulee nyt näin äkkiseltään yksi leffa, joka teki vaikutuksen: Black Swan.
5. Mikä on suomen kielen kaunein sana?
Muistaakseni jokunen vuosi sitten sana aalto valittiin virallisesti suomen kielen  kauneimmaksi sanaksi. Voisin tietysti vastata näin äitienpäivän jälkimainingeissa myös äiti. Taidan kuitenkin valita lopulliseksi vastauksekseni kysymykseen sanan pähkinä. Älkää kysykö miksi, se nyt on vain aina ollut mielestäni hirmu kaunis sana. Suunnittelin jossain vaiheessa jopa Pähkinä-nimen antamista tyttärelleni, jos joskus lapsia hankin:D
6. Mitä sinulla on aina jääkaapissa?
Kauppalistani on lähes joka kerta samanlainen, joten jääkaapista löytyy melkein poikkeuksetta: omenaa ja päärynää (kyllä, säilytän hedelmiä jääkaapissa, koska kylmänä ne ovat mielestäni parempia), juustoa, mehukeittoa, viiliä/Totalia/jugurttia sekä maksapasteijaa = aamu- ja iltapala turvattu. 
7. Mitä liikuntalajia haluaisit kokeilla?
Seinäkiipeilyä! Ja yleisurheilua! Tietysti olen kyseisiä lajeja joskus koulun liikuntatunneilla testannut, mutta haluaisin päästä ihan tosissani kokeilemaan, niin, että joku todella neuvoisi ja opastaisi. 
8. Mitkä asiat tuovat iloa elämääsi?
Tietenkin perhe, ystävät ja muut läheiset. Ja meidän karvakuono<3 Näin talven jälkeen myös kesä ja ennen kaikkea lämpö. Tutut arkirutiinit ovat minulle tärkeitä, mutta toisaalta toisinaan niistä poikkeaminenkin tuo iloa elämään. Terve ja tasapainoinen elämä: liikunta, terveellinen ravinto, myös  herkuttelu, rauhalliset aamut. Erityisen ihanaa on aikaisin aamulla vatsa kurnien syödä kaikessa rauhassa aamupalaa ja vastaavasti illalla väsyneenä lösähtää sohvalle iltapalan kera:)
9. Mikä on suosikki kotiaskare? Entä inhokki?
Itseasiassa mietin tätä muutama päivä sitten itsekseni. Ihan oikeasti on kiva lajitella pyykkiä ja laittaa sitä koneeseen, mutta niiden ripustaminen kuivumaan ei sitten ole yhtä kivaa. Ja jos koiran lenkitys lasketaan kotityöksi, niin sekin on mukavaa, heh. Vaatteiden viikkaaminen kaappiin on inhottavaa, samoin kuin tiskirätillä pöytien pyyhkiminen. Astianpesukoneen täyttäminen on ihan jees.
10. Mihin maahan muuttaisit, jos saisit valita minkä tahansa maan?
Minulla on kaksi ehdotonta ykkösmaata, joihin haluaisin muuttaa, mutta tietysti aika moni muukin maa kävisi, jos mahdollisuus tulisi. Kuitenkin ensimmäiseksi valitsisin Espanjan tai Ruotsin: Espanja ihan lämmön ja kulttuurin vuoksi, mutta perusteluja Ruotsin valitsemiselle en oikeastaan osaa sanoa:D Haluaisin oppia puhumaan ruotsia ihan äidinkielenä.
11. Mitä söit viimeksi?
Siitä on jo jokunen tunti, mutta aamupalan vedin nassuun hiukan yli kuusi. Ihan vakioaamupala: kaksi ruisleivän puolikasta juustolla, mehukeittoa juomaksi ja jugurttia lisäksi.
Haastan juuri Sinut vastaamaan näihin samoihin kysymyksiin joko blogissasi tai ihan muuten vaan:-)

6 vastausta artikkeliin “Kysymyksiä ja vastauksia

 1. Apua, kiipeilyä ilman valjaita!!! Kuulostaa kauheelta, vaikka en tosta boulderoimisesta tiedäkään mitään:D Mutta tulen ehdottomasti mukaan! Ilmoitan vaan päivä mulle:)

  Tykkää

 2. Hyviä vastauksia 🙂
  Hassusti tunnistin hirmu monessa kohdassa itseni, hämmentävää 🙂
  Olen myös todella äkkipikainen ja helposti innostuva.
  Lisäksi nuorena luin todella paljon, voi kuinka lämmöllä muistankaan niitä kesälomapäiviä, kun käveltiin tai pyöräiltiin kirjastoon ja kannettiin kasakaupalla kirjoja kotiin luettaviksi.
  Myös minun ruokaostokseni ovat aika vakiintuneet, vaikka välillä innostunkin erikoisliikkeissä kokeilemaan uusia juttuja.

  Uudempaan postaukseen: Onnea! Mä pääsen nauttimaan tänä vuonna yo-juhlista, kun siskoni saa valkolakin päähänsä. Jos perinteet pitää paikkaansa, meilläkin on tarjolla piirakoita ja munavoita, myös rieskaa. Tulee ihan omat juhlat muutaman vuoden takaa mieleen 🙂

  Tykkää

 3. Onpas tosi hassua, että yhtäläisyyksiä löytyy niin paljon! On mukava tutustua, vaikka vain näin netin välityksellä, samanhenkisiin ihmisiin:)
  Voi sama täällä. Mietin aina niitä kesälomapäiviä, kun virittelin kaameita kirjapinoja pyörän tarakalle ja yritin taiteilla kotiin:D Ehkä sitä voisi vieläkin…

  Ja kiitos paljon! Juhlat on aina hyvä tekosyy kerätä ystävät ja sukulaiset, rakkaat ihmiset yhteen ja nauttia heidän seurastaan. Munavoita ja piirakoita odotellessa;)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s