Uncategorized

Ellun vatsalihaskuntopiiri.

Yksi osa salilla treenaamisen ihanuutta on uusiin ihmisiin tutustuminen ja erilaisten sekä eri-ikäisten ihmisten kanssa ajatusten vaihtaminen. Myönnän, että toisinaan ruuhkat ärsyttävät; minä kun haluaisin mennä oman tahtini mukaan, en rytmittää ohjelmaani toisten ehdoilla. Heh. Kanssatreenaajista voi kuitenkin saada lisäboostia, varmistajan penkkisarjaan tai ihan ystävänkin. Minä olen saanut kaikki kolmesta.
Mieluiten treenaan yksin. Salilla käyminen ja aamut ovat omia juttujani, en jaksa tai halua joka hetki pälättää ja olla sosiaalinen. Haluan keskittyä olennaiseen, eli irvistelyyn tuskasta. 😀  Kuitenkin sarjataukojen välillä on mukava jutustella niitä näitä ja kyllä enemmän kuin mielelläni opastin parasta ystävääni raudan pariin. Ennen ajattelin, että oma kotisali olisi unelmien täyttymys – ihan jo sen takia, että salille meneminen nolotti ja olin hyvin epävarma itsestäni treenaajana. Se, uskalsinko kokeilla uutta liikettä määräytyi salilla kävijöiden mukaan: pappojen seassa ehkä uskalsin vaivihkaa testailla, mutten missään nimessä ”tosissaan treenaajien”. Mutta niin se mieli muuttuu. Nykyisin olen melkein kuin kotonani salilla, enkä juurikaan mietin, mitä muut minusta ajattelevat. Itse asiassa melkein nautin aidosti muiden ihmisten läsnäolosta. 
Harvoin teen kotona oikeastaan mitään kunnollista lihaskuntoa. Joitain pieniä lisäjuttuja, mutta muuten olen pyhittänyt kodin levolle ja rauhalle. Viikonloppuna innostuin kuitenkin tekemään vatsalihastreeniä ennen töihinlähtöä. Kulkekoon se vaikka nimellä vatsalihaskuntopiiri. Ihan omasta päästäni keksin, on varmasti olemassa parempiakin ohjelmia. Itse sain kuitenkin tällä ihan mukavasti tuntumaan. Väitän, ettei vatsalihasliikkeissä pääosassa ole niinkään liikkeet, vaan se, kuinka ne tekee. Vatsalihasten tekeminen on omantunnonkysymys, taisin itse aiemmin jo kirjoittaa Jutta Gustafbergin ne lausuttua omassa ohjelmassaan. Se tuntuma on tärkein ja sen tuntuman saa kyllä ihan tavallisilla istumaannousuillakin. Vaikkei pelkästään sillä ehkä sikspäkkiä rakenneta.
Tein kaikki liikkeet putkessa, eli täysin ilman taukoja. Koko setti kolme kertaa.

Istumaannousuja kaksikymmentä toistoa.

Kiertoja neljäkymmentä yhteensä, eli kaksikymmentä per puoli. Kahvakuula on 8 kg ja toimi ihan hyvin toistaiseksi.

Jalkojennostoja kaksikymmentä. Jalat suorina ja kädet rentoina. Esimerkiksi lattiasta tukea ottaminen madaltaa vaikeusastetta.

Hoover niin kauan, että alkaa tärisyttämään niin rajusti, ettei pysy enää tolpillaan. 😀 Lisäpainolla tai ilman, ihan oman jaksamisen mukaan. Mielikuvitusta voi käyttää ja kasata vaikka kirjoja selän päälle. Hehe.

Loppuun voimapyörällä rullailua niin monta toistoa kuin suinkin jaksaa. Jos voimapyörää ei löydy kotoa, voi 5. liikkeeksi ottaa jonkin muun, tavallisemman. 
Kokeiliko kukaan? Kertokaa omia kotirutistusliikkeitänne!

5 vastausta artikkeliin “Ellun vatsalihaskuntopiiri.

 1. mäkään en pahemmin jumppaa nykyisin enää kotona, mutta vatsan on semmonen lihasryhmä mitä tulee treenattua lähes päivittäin 😀 se on semmonen tapa, jonka opin jo jonkus 11-vuotiaana pikkutyttönä haha. tein monen vuoden ajan aina 100 perusnousua fudistreenien jälkeen. eli joka päivä. moni kyselee miks mun vatsikset näkyy ja mitä niille teen, mä uskon että se johtuu tosta mun lapsuudesta haaha 😀

  nykyään monipuolisemmin jo osaan onneksi vatsaa treenata ;D mulla on myös kaiken maailman kuntopiirisysteemejä, teen siltä miltä tuntuu. mun lemppari on toi painon kanssa kierto. muutenkin oon alkanut sivuvatsoihin keskittyä, ne on selkeästi heikoimmat mulla.

  toi omantunnonkysymys on niin totta. sen pumpin vatsabiisin voi tehdä niin täysillä tai sitten löysäillä, kukaan ei edes melkein huomaa eroa ;D itestä ei kyllä löysäilemään ole:D

  tää oli kiva postaus, mä kokeilen tätä ensi kerralla 😉

  Tykkää

 2. Haha, tiedätkö, ajattelin juuri sua Senja ja Heidiä (Bobby Jean), kun tein tätä. Olette molemmat sellaisia vatsalihasnaisia:D Mietin, että varmaan nauratte tällasille ”amatöörivinkeille”, hehe.

  Mutta joo, oma lempiliike on myös tuo painon kanssa kierto! Ollaan niiiiin samiksia taas. 😀

  Itsekin voisin opetella tuon sun tavan, aika kätevä. Ja kokeile ihmeessä! Mulla on vielä testaamatta ne quornhommelit;)

  Tykkää

 3. Hehe, no ehkä vähän joskus, mutta ei tämä nyt mitään kummoista vielä ollut:D Tosin olen kyllä ylpeä, että pesin mennen tullen Santun…

  Yes sir, heti kun kunnollinen päkki ilmestyy paidan alle:D Vatsalihaksia siis tekemään, mars—->

  Tykkää

 4. 😀 no heidi kyllä on varsinainen vatsalihasnainen, täällä ei kyllä palikat ihan niin hyvin vielä näy 🙂 ei tosiaan amatöörivinkkejä, oot hirmuhyvässä kunnossa, tiiät selkeesti miten treenata 😉 voikun munkin olkapäät tästä vähän saisi pyöreyttä. syytän geenejä, kaikki menee reisiin:D

  mut joo, ollaan niin samiksia että usein naurattaa :D:D kannattaa hei testata;)!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s