Uncategorized

Hyvä, lämmin, hellä on mieli jokaisen. Sanottiin jossain joululaulussa.

Se on vähän kuin painaisi väsyneenä pään pitkän päivän jälkeen tyynyyn. Huokaisisi ja vetäisi peiton korvannipukkaan asti. Asettelisi tyynyn sopivasti ruttuun. Kääräisisi täkin kulman oikean käden ympärille ja keräytyisi kyljelleen. Pörrösukat jalassa, masu täynnä ja sateen ropina katossa. Sitä koko tilannetta kuvailisi sanoin tuitui, jos pitäisi.

Tai se on vähän kuin omaan valtakuntaan sulkeutuminen silloin joskus pienenä. Ihan oma juttu. Tuntuu samalta kuin pikku-Elinasta hänen rakentaessaan tyhjistä pulloista aitausta Kuutarille ja Hadille. Ulkona oli pilkkopimeää, mutta omassa huoneessa loisti lämmin kattolamppu. Ovi oli visusti suljettu ja lankakerä pyöri. Aidat sidottiin langalla kiinni ja puolen litran Jaffa-pullosta tuli laitumen ovi. Se oli Rinkelin itse juoma ja juotu vain sen vuoksi, että aitaukseen saataisiin portti.
Kotoisa. Hyvä olla itsensä kanssa. Lämmin tunne sisällä. Loppujen lopuksi se on ainoa asia, jota elämässä oikeasti kannattaisi tavoitella. Koska kun on itsensä kanssa hyvä olla, pyörii ympyrä, joka kuin itsestään napsii sisäänsä juuri sen elämän tärkeimmät asiat. 
Minun ympyräni sisältää ainakin äidin, veikat ja Santun. Olen onnellisimmillani, kun näen tärkeän ihmisen hymyn, istun saman pöydän ääressä perheeni kanssa tai saan kuvaviestin hra Keräsestä puhelimeeni. Kun olen valanut perustukset tunteesta, että minulla on hyvä olla itseni kanssa, en tarvitse enää kuin ulkopuolelta tulevan rakkauden. Kaikkeen muuhun pystyn tavalla tai toisella vaikuttamaan.
Tyrnishotti aamuun, vähän treeniä väliin, täydellinen vuosipäivälahja, vasta-avattu Keso, pikkuisen stressaantunut Rinkeli, äidin oma ötökkä ja tosi tuhma hauva.
Kun on tuo tunne sisällä, on aina kaikki tarvittava mukana. Kaikki se, mitä tarvitsen pystyäkseni vastaanottamaan elämän tarjoamat hullunkurisimmatkin, toisinaan myös pelottavatkin, mahdollisuudet ja erilaiset aistittavat vivahteet.
Törmätessäni muuriin tai kohdatessani ylitsepääsemättömältä tuntuvan esteen, ajattelen kääriytyväni peiton sisälle kerälle. Saavutan hetkessä itseni ja tunnen silloin olevani valmiimpi kohtaamaan hankaluudet – jotka enää tuntuvat hidasteilta, korkeintaan pieniltä haasteilta. 
Ja mistä sen tavoiteltavan tunnistaa, jos olemassaoloa vähänkään epäilee? Siitä, ettei sitä pysty tuntea ilman kyyneleitä. Sadannen kerrankaan jälkeen.
Ei enää koskaan mauton vesiRinkeli. 
Mieluusti maukas voiRinkeli.
Nykyisin vähän myös hiusRinkeli.

5 vastausta artikkeliin “Hyvä, lämmin, hellä on mieli jokaisen. Sanottiin jossain joululaulussa.

  1. arvaa alkoko tehä mieli kesoa kun näin ton täydellisen vasta-avatun purnukan 😀 varmaan eka asia mitä suomessa teen juoksen kesohyllylle haha. ja sinä tyrnishotin kanssa voi miten suloinen kuva!:)))

    Tykkää

  2. Haha, voi ei, voin vaan kuvitella! :'D Toi vasta-avattu on vaan jotain niin jumalaista! Harmi, kun ei voi oikein Keso-lähetyksiä laittaa tulemaan, ei ehkä kestäisi matkaa. 😀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s