Uncategorized

Onnelliseen paikkaan.

Jos saisit valita aivan vapaasti, mihin lähtisit? Hawajille? Luksushotelliin? Kuuden tähden kylpylään?
Itse haluaisin ehkä Järvenpää-Imatra akselille, suunnilleen Monninkylän kohdalle, nälkäisenä autoon syömään oikeita ja isoja karjalanpiirakoita.
Koska muistan olleeni sellaisessa tilanteessa vuosia sitten hirveän onnellinen.
Kaipaan uudestaan ja uudestaan paikkoihin, joissa elämä on tuntunut ihanalta. Haluaisin ikään kuin maalata saman tilanteen uudemman kerran. Luoda saman tunnelman sisälleni; tuntea pellavahousut iholla, koivujen tuoksun nenässä, pussin rapinan korvissa ja tyytyväisen hymyn kasvoilla. Maistelen mielessäni usein muistoja, mutta joskus se ei riitä. Haluaisin elää saman vielä uudestaan.

En tiedä, onko jo koetun kaipuu hyvä vai huono juttu. Se voi vahingossa tukahduttaa uudet kokemukset. Tai mahdollisuudet kokea. Jotka nekin voivat kehittyä aivan yhtä onnellisiksi kuin vanhat. Ihan täysin mahdollista – jos niille antaa tilaisuuden. Kaikki uusi ja tuntemattomampi edustaa minulle usein jollain tapaa jotakin hitusen epämiellyttävää ja jopa pelottavaa. Valitsen lähes aina mieluummin vanhan tutun kuin uuden tuttavuuden. Silloin on vaarana, että jää paitsi jostakin vielä ihanammasta. Ennenkokemattomasta. Toisaalta, jos ei tiedä paremmasta, ei osaa myöskään haikailla sen perään. On hyvä näin, tarvitseeko silloin edes kurkotella aidan toiselle puolelle?

Tavallinen Ruotsin risteily. Ei suurta glamouria. Niin nähty juttu. Sen vuoksi minä siitä pidänkin.
Laivalla olen nauranut katketakseni veikalle, joka aina buffetissa suostui syömään vain paahtopaistia ja suklaamoussea. Laivalla olen puristanut tiukasti kädessäni yrmynaamaista ja punahiuksista noitaa, jonka olin valinnut kaikkien legopakettien joukosta. Laivalla olen pelannut lukuisat korttipelit ja harkinnut aina tarkkaan, kuinka suuren karkkipanoksen asetan. Laivalla olen huutanut yykaakooneeviikuuseekasiysikymppilukko ja voittanut aina yläsängyn. Laivalla olen antanut itselleni luvan syödä mahani täpötäyteen monen vuoden itseni kuihduttamisen jälkeen. Laivalla olen kulkenut käsi kädessä äidin kanssa. Käsi kädessä Santun kanssa. Laivalla olen ollut monen monta kertaa ja hyvin erilaisissa elämäntilanteissa. Aina olen kuitenkin onnistunut olemaan onnellinen.

Viikonlopun risteilyssä kaikesta tutusta huolimatta parasta oli siltikin se, että matka oli meidän ensimmäinen yhteinen risteily ihan kahdestaan. Okei. Melkein yhtä kiva juttu oli aamupalan karjikset ja Keso mansikkahillolla. Ajattelin tietysti heti, että tästä voisi tehdä tradition – lähteä joka vuosipäivä risteilylle. Harmi, kun keksin sen nyt vasta neljäntenä vuonna, enkä silloin ensimmäisenä. Heh.

Pieni irtautuminen teki hyvää. Teki hyvää kulkea vain päämäärättömästi käsi toisen kädessä ja syödä hyvin. En ollut edes tajunnut, kuinka väsähtänyt olin (ja olen edelleen) koko keväästä. Minulle henkinen rasitus on aina ollut kovin pala. Stressi, jännitys ja pelko vievät totaalisesti voimat.

6 vastausta artikkeliin “Onnelliseen paikkaan.

 1. Hih, mullekin laiva on ollut aina paikka, jossa oon tuntenut olevani onnellinen.:) Pienempänä me käytiin aika useinkin risteilemässä ja muistan, että ne oli hyvin onnekkaita hetkiä karkkeineen ja peleineen. Ja edelleen laivalle meneminen on jotenkin tosi kivaa, vaikka harvemmin nykyisellään tulee risteilyillä käytyä.

  Tykkää

 2. Kaunotar 🙂 ihana teksti jälleen, tää on paras blogi!! Olisipa sun kaltaisia enemmänkin, tunnistan itseni useastikin sun teksteistä 😀 vaikutat ihan mahtavalta tyypiltä!

  Tykkää

 3. On kyllä, ihan nostalginen paikka jopa. 🙂 Muistan aina ne vaaleanpunaiset ja -siniset, kirpeät kolapullot, joita ei saanut pusseina mistään muualta kuin laivalta. Ihan parhaita. Vaikka enää en kyllä niin välitäkään. 😀
  Onnelliset muistot on ihania.

  Tykkää

 4. Voi ihana, kiitos hurjasti! :') Enpä osaa vastata mitään muuta – hymyilen vain. Mulla on ihan parhaita seurailijoita siellä ruudun toisella puolella!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s