Uncategorized

Väärinmaistettu.

Makeuttamaton, gluteeniton, säilöntäaineeton, soijaton, hiivaton, sokeriton, laktoositon, lisäaineeton.

Mitä siinä siis on? Sitä itseään. Omenaa.

Periksiantamaton; vaikka maailman tappiin asti. Peloton; hiukset hulmuten kohti uusia juttuja. Aikuistumaton; sopivassa määrin lapsenomainen höpsönkeikka. Iloton; never. Onneton; never ever. Suruton; koska suru on myös onnea valtavasta tunteiden kirjosta. Äänetön; vähintäänkin pään sisällä raksuttaa hirveän kovaa, vaikka suusta ei joskus tulisikaan mitään. Ääretön; mahdollisuudet itsessä. Mahdoton; joskus käsitellä. Nokaton; ei ole terävää nenää, eikä se huitele koskaan silmiä korkeammalla.

Olen miettinyt kovasti, millainen minä olen. Mutta en kovin useinkaan sitä, mitä minä en ole. Mitä minusta puuttuu. Siis jotain sellaista, jonka puuttumisesta olen iloinen. Se, mitä kovasti olen lähiaikoina myös pohtinut, on toiselle minusta muodostuva kuva. Minä itse tiedän, millainen olen. Harvoin kuitenkaan kerron sitä toiselle suoraan, kuten olen muuten todella äkkipikainen. Ennemminkin toisen on todettava se itse, jolloin havaittujen asioiden summa ei välttämättä vastaa todellista luonteenpiirrettä. Rivien välistä lukeminen kun on aika haasteellista. Tai sitä luulee sen olevan suhteellisen helppoa aina ensimmäiseen väärinymmärrykseen asti. Olen itse huomannut, että sekoitan helposti epävarmuuden ja töykeyden – ne kun lähes yhtä usein esiintyvät yhdessäkin; epävarma voi käyttää suojanaan töykeyttä ja tiedostetustikin käyttäytyä siten, mutta puhdas ja pelkkä epävarmuus voi myös yhtä hyvin vain vaikuttaa töykeydeltä.
Millaisena haluaisin ihmisten näkevän minut – hyvässä ja pahassa? Ehjänä ja pyöreänä Rinkelinä, jonka ainesosaluettelo on selkeä. Ei kuitenkaan liian virheettömänä Rinkelinä, vaan rosoisena ja yksilöllisenä, jota saa halutessaan maistaa tai jättää haukkaamatta. Puhtaana Rinkelinä, joka sisältää vain aitoja aineksia, ei väkisin tuotettua tai ylimääräistä. Rinkelinä, jonka makua ei tarvitse hetkeäkään epäillä.
Olen tullut joskus väärinymmärretyksi. Oletko?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s