ajatuksia · joulu · muistoja

Joulunodotuksen aloittaa Pave Maijanen.

Istuin kasassa. En aivan kaksinkerroin, mutta hivenen kippurassa. Olisin ehkä nostanut Kuomat ylös lasia vasten, jos olisin vain luvan saanut. Tupsupipo oli syvällä päässä. Rukkaset käsissä ilman peukkuja. Joka paikasta pursusi untuvatakkia. Pieni pää juuri ja juuri erottui kaiken sen toppavaatetuksen keskeltä. Siltä se ainakin tuntui. Että äidin nyt laitetaan hyvin päälle -lausahdus oli kavunnut aivan uudelle tasolle. 
Radiossa soi Pave Maijasen Lähtisitkö. Katselin hiljaa ikkunasta ulos ja hyräilin mukana o-o-o-ou. Ihan hiljaa, sillä kovempaa en raaskinut. Lumihiutaleet leijailivat niin levollisesti taivaasta, etten halunnut häiritä niiden saapumista. Olihan niitä jo odotettu. Posket alkoivat punakoitua, hiussuortuvat ohimolla liimautuivat päänmyötäisesti. Ai niin, tältä se tuntuikin. Tunne sai minut muistelemaan. Jokatalvinen hikipää pipossa. Toivottavasti pian myös lunta kaula-aukossa. Ja ne pakkasen koppuroittamat lapaset. Tätä se joulunaika olikin.
Vähän suti. Noh. Pikkaisen enemmänkin. Pave Maijanen oli lopettanut ja hyräilin nyt kaikkien aikojen parhainta joululaulua. Omasta mielestäni. Äidin tietysti myös. Auto nytkähti eteenpäin. Jo-ou-ulumaa. Hetkeksi karkasi lauluni sävelestä. Onneksi Katri Helena sentään pysyi nuotissa. Ihan varmuuden vuoksi aloitin kertosäkeen hivenen kovempaa. Äiti hymyili. Melkein kuulin tonttu-ukkojen tiukujen helinän korvissani. Pienen punaisen vilahduksen tienposkessa ainakin näin. 
O-o-o-ou. Tontut todella liikkuvat jo. Ajattelin.

Jos kääräisisin joulunodotuksen sievään pakettiin, sujauttaisin sisälle varmasti tämän muiston –  Pave Maijasineen päivineen. Kun minä alan todenteolla odottamaan joulua, mieleeni nousee aina sama muisto automatkasta äidin kanssa. Sutivat renkaat, Lähtisitkö, lumihiutaleet ja Katri Helena. 

2 vastausta artikkeliin “Joulunodotuksen aloittaa Pave Maijanen.

  1. Olipas kiva teksti 🙂 Ihania joulunodotus muistoja sulla! Itte en juuri mitään noin kivoja muistoja muista niin oli kiva lukea tätä. Ja ihania noi kuvat! Itsekin pitäis jo jouluvalot viritellä ja apua eihän mulla oo kalenteriakaan. En oo varmaa viel tajunnu että kohtahan se joulu sieltä jo tulee 😀 Terkuin Mia

    Tykkää

  2. Onneksi hei voit luoda niitä kivoja muistoja nyt aikuisena! 🙂 Joulu tulee aina niin nopeasti. Vanha klisee, että joka vuosi se yllättää. Kyllä ehdit vielä hyvin hankkia suklaakalenterin. 😉

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s