elämä · ihana arki

Tärvellään hetkeksi tavallinen.

Arkista.
Kaurahiutale; puurokulhon reunaan jämähtänyt kaurahiutale vielä pesunkin jälkeen. Jemma; hukassa oleva vasen sukka, sillä oikeaan jalkaan kiskotaan aina tallella oleva. Nälkä; niin nälkä, ettei jaksa ajatella riisikakkuja pidemmälle. Opiskelu; risti-istunnassa sängyllä iltaisin sanakirjan kanssa. Kiire; juomatta jäänyt pikakahvi Muumi-mukissa. Huolettomuus; puolihuolimattomasta letistä karkailevat hiussuortuvat itsepintaisesti suussa. Aamu; ripsivärin jämät poskilla illan puhdistusoperaatiosta huolimatta. Hiljaisuus; aamulla kello kuusi seinänaapurin saapuminen kotiin, ehkä töistä. Väsymys; tiskiallas, jonka mustikkakulho on värjännyt siniseksi. Ruoka; kiireinen kyhäelmä vähän kuivahtaneesta tofunpuolikkaasta.
Juu. Elämä on suurelta osin arkea ja vain viikkojen väliin mahtuvia viikonloppuja. Arki taas on suurelta osin samanlaista ja vain poikkeustilanteissa erilaista. Harvemmin ei ole sitä vähääkään kiire. Useimmiten riisi lautasella on aika tuttua huttua. Ei kukaan sitä huonoksi sanonutkaan. Mutta kai silti tavallisen arjen kanssa voi kommunikoida; ehdottaa kiireen kanssa kompromissia tai heittää uutta ideaa ilmoille. Kyllä arkikin taipuu vaikka minkälaiseksi – ihmeelliseksi, ihmeteltäväksi ja ihanaksi. Osaa arkikin olla amorfista, ei se napsahda noin vain poikki tai sula täysin sekunnissa. Sitä paitsi. Ei arjessa mikään pysy kauaa pientä mieltä mullistavana. Turha pelätä! Se arkistaa, kun omii asian itselleen. Viikonloppujen väliäkin on hyvä välillä elävöittää; täyttää tekemällä toisin tai helpottamalla jo tutuksi tullutta.

Ihan vain pari ideaa kuinka.

Riisi on tavallista, mutta riisinkeitin tuo vähän vaihtelua; tekee tutusta ravintolatasoa. Tavanomaisesta poikkeavaa tönkköä. Onko mitään parempaa? 

Kiireisinä aamuina puuron ei tarvitse polttaa suuta; tuorepuuro toimii talvisinkin, kunhan on villasukat jalassa.  Hiutaleiden joukkoon mantelimaitoa, Kesoa ja mustikoita. Nam. 

Rauhallinen aamu ei lopu lähtöön, vaan sitä voi jatkaa matkalla. Vielä-tää-olis-tarvittu-virkeään-päivään-kahvikupillista ei tarvitse jättää juomatta juna-aikataulujen vuoksi – ota se mukaan matkamukiin. Lämmittää sisusten lisäksi sormia ja mieltä.
Parhaat vinkit jakoon!

9 vastausta artikkeliin “Tärvellään hetkeksi tavallinen.

 1. Juurikin pienet muutokset ja vaihtelut tuovat piristystä arkisiin rutiineihin. 🙂 Kahvinkeittimen illalla valmiiksi lastaaminen esimerkiksi kanelikahvilla ainaisen juhlamokan sijaan… Lounaan kauniisti kattaminen vaihteluna syvältä lautaselta seisaaltaan nautituille kaikki sekaisin mössöille… ikuisen poninhännän korvaaminen hollantilaisella letillä… kynttilöiden sytyttäminen ilta- tai aamupalapöytään…

  Tykkää

 2. Yritin miettiä, mitä itse vaihtelen tai voisin vaihdella aamurutiineissani. Taidan olla jämähtänyt, koska en halua luopua mistään tai ottaa mitään uutta lisää. Tai no, parasta on aamulenkin uusi tai vähäksi aikaa unohtunut reitti!

  Tykkää

 3. Ihania vinkkejä! :') Innostuin ihan opettelemaan jonkun muun kuin ihan tavallisen letin tekemistä hiuksiin. Ja hei, kiva kun kommentoit, Laura! 🙂

  Tykkää

 4. Itse asiassa olen itsekin etenkin aamuisin aika kaavoihin kangistunut. Mutta joku ihan pienikin juttu voi tuoda vaihtelua! Vaikka just tuo uusi-vanha lenkkireitti. 😀 Tai se että syö aamupalan toisella puolen pöytää kuin tavallisesti, heh.

  Tykkää

 5. Olipas hyvä kirjoitus! Musta ainakin tuntuu että arki on aina vaa samanlaista ja kaipaisin vaihtelua. Mutta sä muistutit että vaihtelun saa pienilläkin asioilla 🙂 Tosin tänää vaihtelua tuli arkeen kun työt alkoi niin myöhään että pääsin aamulla salille ja saunaan, ihanaa! Terkuin Mia

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s