oma hyvinvointi

Systeemi pyrkii tasapainoon.


Loppu.
Pisteen sijaan kuitenkin hännällinen välimerkki.
Sillä elämä jatkuu
siitä, mihin se joskus jäi.
Joku päivä ihminen törmää siihen. Aivan varmasti: jokaiselle on varattu sellainen hetki, kun mielen päällä on ainoastaan ajatus nyt riitti. Esittäminen, yrittäminen, stressaaminen, roolin vetäminen, kestäminen, kiirehtiminen, toisen juttujen kuunteleminen. Se on päätös eli risteys, jossa ei ole kuin yksi haara. Päätettävä on vain kulkea eteenpäin. Ainaisen taaksepälyilyn sijaan. Nyt riitti kertoo muutoksentarpeesta, mutta jotakin myös muutosta estäneistä seikoista – että sellaisia on ollut. Nyt riitti on kuitenkin jonkinasteista kyllästymistä ja tyytymättömyyttäkin. On taisteltava itse itseltä itselleen hyväksyntä: minä en tällä kertaa välitä kuin omista valinnoistani.   

Minä törmäsin viime viikolla. Tulevaisuuteen, nykyisyyteen, elämään ylipäätään. Itkin maanantain ja tiistaina oli hyvä olla päätökseni kanssa. En missään vaiheessa tipautellut kyyneleitä surusta tai pahasta mielestä. Itkin tajuamista. Kuule Elina, elämä saa tuntua pehmeältä poskea vasten. Se saa olla myös yksinkertaista ja ihan helppoa. Hyväksytin itselläni päätöksen: en enää tavoittele, vaan elän, en enää määrittele etukäteen, vaan kuuntelen hetkeä. Nyt riitti määrätynlainen.Mä en ymmärtänyt sillä luennolla mitään muuta.
Mutta ei sillä ole oikeastaan väliä.
Olennainen.
Nappaa se.

Systeemi pyrkii tasapainoon.
Ei energiaminimiin.

6 vastausta artikkeliin “Systeemi pyrkii tasapainoon.

  1. Jätät Elina joka kerta pohtimaan pidemmäksi aikaa teksteilläsi. Tämänkin kävin jo aamutuimaan lukemassa ensimmäisen kerran ja nyt jo varmaan kolmatta kertaa palaan sivuillesi. Kiitos, että laitat ajatuksia liikkeelle ja ihanaa sunnuntaita sinulle. ❤

    Tykkää

  2. Hitsi, ootte, äää, ihan liian ihania. Kiitos. <3 Kyllä on Rinkelikin lukenut monta kertaa nämä teidän kommentit. :')
    Ja ihanaa maanantaita jokaiselle!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s