onnellisuus · ystävät

Ei mannapuuroo ja mansikkaa, vaan vähän vielä jotain syvempää.

Nousit keittämään mulle aamupalaksi mannapuuroa ja tarjosit omista mustikoistasi. 
Olen yrittänyt kirjoittaa tähän hirveän monta kertaa sanoja. Olen kuitenkin pyyhkinyt ne vielä useampaan kertaan pois. Niiden kun on oltava oikeanlaisia. Haluaisin osata kertoa, miltä mannapuuro ja mustikat minusta sinä hetkenä tuntuivat. Istuessani unenpöpperössä siinä sinun asuntosi lattialla, minulle sijatulla patjalla ja katsellessani keskittynyttä touhuasi. 
Et ollutkaan enää vain paras ystävä, 
vaan lisäksi oman kotikolosi emäntä:
’mitä kuuluu’ olikin ’tarviitko sä peittoo’.
Hei muistatko, miten tismalleen tällaista suunniteltiin?
Kun kerroit siinä hämmennellessäsi, ettei mannapuuroa kannata tehdä teräskattilaan, olin purskahtaa. Joko itkuun tai nauruun. En ole edelleenkään täysin varma. Vastasin sinulle, että juu tiedän, kokeilin itsekin samaa viime viikolla. Lisäksi mielessäni mietin, että juuri tämän vuoksi olet paras ystäväni – teflon tulee kummallekin mieleen vasta pohjaanpalamisen jälkeen.
Me ollaan yhdessä pelätty ja päätetty 
elämää ja elämästä,
naurettu ja toisiamme tiukasti halattu.
Ennen kaikkea yhdessä vartuttu
näin kokonaisiksi kuin nyt olemme.
Se mannapuuro aamulla puoli kahdeksan jälkeen. Vau. Minä nimittäin tiedän, miten aamuisin tykkäät nukkua ja miltä sinusta väsyneenä tuntuu. Tiedän paljon muutakin ja kannan kaikkea sitä sisälläni kiitollisena: juuri minä olen saanut kuulla ensimmäisestä haalarimerkistä ja tosi isoista kyynelistä. Olen niin onnellinen, että just sä olet minulle just se. Haluan olla, erityisesti sinulle, vähintäänkin jonkinlainen. Ystävä.
Toivon sinun tietävän, miten hurjan paljon minä mustikoita arvostan. 

Yksi vastaus artikkeliiin “Ei mannapuuroo ja mansikkaa, vaan vähän vielä jotain syvempää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s