kesä · loma

Kesä syntyy kalenterissa.

Anna mun esittää yksi kysymys. Miten on mahdollista, että tänään on 16. päivä kesäkuuta ja olen tähän mennessä lähtenyt ovesta ulos ehkä noin neljä kertaa ilman takkia? Siis vain. Pian on juhannus ja edelleen pelkään vilustumista: aivan kuin jonkinlainen kevätvaihde olisi jäänyt päälle. Niin minulla kuin luonnollakin. Tuulee ja on koleata – tai ei ainakaan riittävän lämmintä. Tänä vuonna Suomen kesä on todellakin ihan älyttömän lyhyt. Jos se joskus siis saapuu kunnolla. 
Helpottavaa on kuitenkin se, että minä olen aina kuuluttanut kovaan ääneen, kuinka sää on vain tekosyy. Pätee erinomaisesti lenkkeilyn lisäksi tähän kesäänkin. Kai jäätelöä voi syödä kevyttoppatakin sisässä? Mökille ainakin voi lähteä viileänäkin päivänä, sillä saunassa voi istua vaikka pakkasella. Huvipuistossa on tosi vähän porukkaa sateella. Ja seikkailupuistossa tuuli tuo vain toivottua lisähaastetta kiipeilyyn. 
Katsos. Näin se menee.
Ja nyt tulee vinkki Suomessa kesälomaansa viettäville: kannattaa vain tiukasti tuijottaa sitä kalenteria ja sinne kirjattuja juttuja. Taivasta on turha tuijotella, sää on kuitenkin jo ehtinyt muuttua ennen kuin ehdit kesälomaa sanoa.

#ainaonerittäinhyväsäägrillata
Niinpä minäkin istuin alas, tartuin ronskisti kaksin käsin seinäkalenteriin ja aloin kirjoittaa. Aikamoista aikatauluttamistahan se oli: työvuoroni kun voivat olla ihan mikä päivä vain ja ihan mihin kellonaikaan vain. Menee ihan sudokuista, totaalista aivojumppaa. Mutta vihdoin kun pieniä lomareissuja saa onnistuneesti ujutettua kalenteriin, mieli on ihan loistava: hei meilläkin on nyt jotain, mitä odottaa! Mökkeilyä, laivareissua, teatteria, kahvittelua, brunsseilua. Vielä olisi ympättävä ainakin Kuopion matka kalenteriin.
Eikä kaikkeen tarvitse aina varata kokonaista vapaapäivää. Iltakin riittää hyvin esimerkiksi pehmiksen imaisemiseen Lintsillä. Kahvitteluun terassilla kuluu tunti tai kaksi. Me käytimme työvuorojemme välissä yhteisen kaksituntisen hyödyksi Santun kanssa ja kävimme koeajamassa Järvenpään uuden kuppilan. Oli mielettömän paljon mukavampaa lähteä siitä suoraan töihin, eikä päivä tuntunut iltavuorosta huolimatta menneen kesätekemisten osalta lainkaan hukkaan.

#kesälautasella
En ehkä saa tänäkään vuonna heitettyä talviturkkia, mutta ei se haittaa. Sillä en pystyisi siihen luultavasti hellelukemissakaan. 
Minä olen vahvasti sitä mieltä, että kesä on mielissä ja syntyy kalenterissa. Enkä tarkoita sillä äärimmäistä aikataulutusta tai kiirettä, vaan nimenomaan estotonta touhuamista, täydellisen sään ja ajankohdan odottelusta luopumista. Kesä on – ja voi olla – nyt

6 vastausta artikkeliin “Kesä syntyy kalenterissa.

 1. Kuopion reissu kuulostaa kyllä kummallisen hyvältä. 😉 <3
  Mä tänään vähän manasin tätä säätä, kun joka toinen tunti sataa kaatamalla ja myrskyää ja sitten taas hetken paistaa aurinko, mutta lämpötila on täällä meillä pääsääntöisesti jotain +8 ja +15 välillä. Se on tosi vähän. Sanoin, että jos haluaisin asua vielä Skotlannissa, asuisin vielä Skotlannissa. 😀 Alkaa meinaan muistuttaa vähän sitä aikaa tämä kaikki! Kovia helteitä en tosin tahdokaan, viime kesän 42 perättäistä hellepäivää oli aika kamala kokemus. Kunhan olisi enemmän kesäistä kuin syksyistä!
  Mutta puolensa tässäkin on, nimittäin viime vuonna murhetta aiheuttaneet koivun siitepölyt (mitkä sataa sisälle asti hirveitä määriä ja aiheuttaa ilman allergiaakin oireita määränsä vuoksi ja laittaa palohälyttimen soimaan jne.) ei enää tule sisälle, kun ikkunoita ei tarvitse pitää auki, ja jatkuva sade ja tuuli vie niitä puista pois koko ajan. Ja onhan Natusellakin mukavampaa, kun ei ole niin kuuma. Hopeareunus se on kaikella. 🙂

  p.s. Talviturkki heittämättä, ööh, ainakin kuudelta tai seitsemältä vuodelta. :')

  Tykkää

 2. Hihi, saa nähdä koska tupsahdetaan Kuopioon. 🙂 <3

  Jep, vähän huonolta tämä sää kyllä näyttää, tänään juhannusaattonakin. Sataa ja tulee. 😀 En mäkään sellaisia hirmuisia helteitä kaipaa, mutta silleen, että voisi lähteä ilman takkia ulos, heh.
  Tuo on kyllä totta! On niitä hyviäkin puolia, kun alkaa miettiä. Natunen kyllä varmasti tykkää tällaisesta säästä enemmän kuin helteistä. <3

  Ps. Vähän sama homma. :'D

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s