ihana arki · Rinkelin päivä

Yks päivä tällä viikolla.

Klo 04.40 Hei herätys. Mä en muuten koskaan laita herätyskelloon parittomia minuutteja, kuten 39 tai 17. Yöks.
Klo 04.45 Hei puuroa napaan. Sillä mä olen oikeasti zombi ennen aamiaista. Aivot – tai mikään muukaan mussa – ei vain toimi ennen ruokaa.
Klo 05.15 Hei än yy tee kohta lähtö. Mä teen pikaisesti pelkistetyt eväsleivät (Reissarit oivariinilla) ja kaadan muovikippoon pähkinöitä mukaanotettavaksi. Nappaan myös hätävaran, eli protskupatukan, mukaan. Tällaisia on mun tavalliset kiire-eväät. Luksusta.
Klo 05.45 Hei aika hurjaa kyytiä. Tavallisesti, siis pyörällä kulkiessani, mä varaan reilut kakskyt minuuttia työmatkaan, mutta poikkeuksellisesti hurautankin tänään autolla töihin. Vartti siis riittää hyvin.
Klo 05.55 Hei loistava aamu. Kaikki ei mene ihan putkeen ja saan kaasutella aika kovaa takaisin kotiin hakemaan työkenkiä. Rantasandaaleissa kun ei saa istua kassan takana.
Klo 06.03 Hei hyvä, melkein myöhässä. Kyllä mä muutamalla minuutilla sitten kuitenkin myöhästyn ja olen laskemassa kolmeasataa pähkinäpussia (silmät ristissä) vasta vähän yli kuusi.
Klo 10.15 Hei lounastaukoa. Mulla on ihan järkyttävä nälkä. Mä hotkaisen kymmenessä minuutissa ihan kaikki eväät ja ryystän kahvia sitten loput kakskyt minuuttia.
Klo 13.30 Hei epämukavaa? Mä huomaan, että seitsemänkin tuntia ergonomisella satulatuolilla tekee takalistolle aikamoista.
Klo 14.00 Hei työt loppuu vihdoin. Mä vaihdan äkkiä työkledjut treenivaatteisiin ja kaasutan salille.
Klo 15.15 Hei hikeä pukkaa. Päivän treeni kuntopyörällä – mä teen sen, vaikka vähän väsyttääkin ja jalka painaa. Ajanpuutteen vuoksi mun on jätettävä kuitenkin vatsalihastreeni väliin.
Klo 15.30 Hei aika sukkelasti. Suihkuun ja pari nektariinia nassuun ja sitten se ovikello jo soikin: isoveikka (toinen saapui myöhemmin) ja hänen tyttöystävänsä saapuvat meille sushia väkräämään. Ja Urpo-pentu tietysti myös.
Klo 15.45 Hei sushia. Ensin kuitenkin kauppaan (eli takaisin töihin) ostamaan tarvittavat tarvikkeet: makien sisälle päätetään laittaa avokadoa, graavilohta, kurkkua, katkarapuja ja osaan lisäksi  ohuelti tuorejuustoa.
Klo 17.30 Hei voi noita pentuja. Parit pissat Urpo ehtii heittää kyläilyn aikana lattialle. Yhdet osuu kyllä hienosti sanomalehdelle. Ai, vieläkö mulla on hauvavauvakuume? Joo!
Klo 18.30 Hei jaksaa vaan keittää. Kuinka mä aina vain yllätyn siitä, miten paljon aikaa jo pelkän riisin keittäminen ja jäähdyttäminen vie. Ja se rullauskin! Kyllä meillä mahat kurnii puoli seiskalta aika kovaa.
Klo 19.00 Hei uurastuskin palkitaan. Kolme täyttä lautasta makeja ja ihan riittävän hienoja sellaisia. Mä ja kaikki muut herkutellaan. Paitsi mun toinen isoveikka. Kun se ei vaan tykkää yhtään sushista.
Klo 19.05 Hei maista jooko. Kyllä me yllytetään sitä maistamaan yksi. Mitäs meni häviämään kivi-paperi-saksissa.
Klo 20.15 Hei hei! Meillä on hiljaista veikkojen lähdön jälkeen. Mun silmät alkaa jo pahaenteisesti lurpsua kiinni. Mä en edelleenkään yhtään ole iltaihminen.
Klo 20.30 Hei inhottava pikkunälkä. Mä ihan hiukan säästelin nälkäisille miehille makeja ja söin itse vähän vähemmän. Joten nyt on vielä maitorahkan paikka.
Klo 20.45 Hei mikä rauha. Mun mielestä elämän yksi parhaimmista tunteista on se, kun oikaisee pitkäkseen sängylle toiminnantäyteisen päivän jälkeen. Karjalanpiirakan syöminen isossa nälässä on myös ihan kiva tunne, samoin kuin putkirullalla selän rusautteleminen. Nyt kuitenkin vain sitä lepoa.
Klo 20.50 Hei valot pois, kiitos. Tai mun unimaski silmille. Mä en vaan nukahda vähänkään valoisassa – olin kuinka väsynyt tahansa. 
Klo 21.00 Hei ai niin. Mä asennan vielä herätyskellon soimaan taas 04:40, sillä aikainen töihinlähtö odottaa jälleen aamulla. Tekee hippasen tiukkaa aamuvirkullekin.

2 vastausta artikkeliin “Yks päivä tällä viikolla.

 1. Hei ihana Rinkelin päivä ♡
  Mä luen näitä aina niin mielellään! Mulla on muuten sama juttu, ei voisi ajatellakaan laittavansa herätyskellon soimaan muulle kuin tasaluvulle 😀
  Ja kiire-eväät kuullostavat tutulle. Aika usein munkin eväät ovat olleet tuon suuntaisia, lähinnä sekalaisia asioita heiteltynä pakasterasiaan… riisikakut toimivat myös jos eivät mene murusiksi :')
  Mukavista mukavinta päivää Elina!

  ~Hilla

  Tykkää

 2. Jee, kiva kuulla, että näitä on kiva lukea, koska tykkään raapustaa. 🙂
  Haha, taidetaan olla vähän samanlaisia. Ja riisikakkuihin on kyllä aina luotto!

  Kiitos ihana Hilla ja sitä samaa! ❤

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s