ajatuksia · oma elämä · onnellisuus

Hei minä.

”Hei sinä.
Sinuna en murehtisi, oletko ensi vuonna tarpeeksi viisas. Jo kesänkin aikana ehtii äly kohentua kivasti. En tosiaan kantaisi niin raskasta taakkaa harteilla koko aikaa. Kyllä sinusta vielä jonkinlainen tulee – ei moni moninkertaisesti enemmän elämää nähnytkään vielä tiedä ammattiaan. Mitä tulevaisuuteen vielä tulee: kyllä se sieltä tulee. Yhdessä iässä elää vain aina yhden vuoden. On hyvä tajuta jo varhain, ettei elämässä pääse palaamaan taaksepäin kuin keinotekoisesti. Tekaistuissa puitteissa aitoa voi toki leikkiä. 
Ethän siltikään kasaa palikoitasi koskaan epäaidon päälle. Kiität vielä viiden vuoden päästä. Yhden ainoan käskyn annan: opettele tunnistamaan teennäisyys. Kiität kymmenen vuoden päästä.
Kuule. Paina pieneen mieleesi, että olet ihminen. Ihmiset eivät nimittäin voi olla liian herkkiä. On olemassa enemmän herkkiä ja vähemmän herkkiä, herkähköjä ja HERKKIÄ. Ei kuitenkaan koskaan liian herkkiä. Tiedän, että osaat hyvin näyttää tunteesi – pidä se. Lopeta sen sijaan nolostelu. Jopa toisten nähden itkevä on kiinnostavampi kuin ainainen kivikasvo. Sitä paitsi lisäksi rohkea ja ehkä myös vähän symppis.
Tallo välillä jooko maata. Katsele kengänkärkiäsi. Näe, miksi terve itseluottamus alkaa olla yksi elinehdoista. Sinä tiedät ja olet paljon, vaikka et aina olisikaan oikeassa. Muistathan sen. Oma arvosi on pysyvää tästä ikuisuuteen, vaikka niin moni asia kokeekin elämässä arvonalennuksen. 
Katso silmiin. Ja osta piilarit. Kehotan.”

Siten kirjoittaisin kolmetoistavuotiaalle Elinalle. Toisaalta yhtä hyvin saman voisin raapustaa myös kaksikymmentäkolmevuotiaalle Elinalle. Vaikka olenkin kasvanut, kokenut ja nähnyt vuosien aikana kaikenlaista, oman elämäni universaalit asiat ovat ja pysyvät. Ne ylittävät ikärajat.

2 vastausta artikkeliin “Hei minä.

  1. Miten liikuttavaa tekstiä! Voisin kirjoittaa hyvin samankaltaiset sanat kymmenen vuoden takaiselle itselleni. Herkkyys on toisaalta lahja ja sitäkin voi ja kannattaa vaalia 🙂 ”Ei se ole rohkea joka ei pelkää, vaan se joka pelostaan huolimatta yrittää.” Tää on yksi mun lempparilausahduksista!
    Kiitos Elina <3 Vaikka harvemmin kommentoin, oot silti yksi mun lempparibloggaajista.

    ~Hilla
    http://thisismycupofcoffee.blogspot.fi/

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s