ajatuksia · oma elämä

Women’s day.

”Lähinnä ärsyttää olla nainen silloin, kun joku lähellä naisten päivää tokaisee, että miksi ei sitten ole olemassa miesten päivää.”
Ja minua ehkä vähän myös ärsyttää ollessani yksin Gigantissa.
Muulloin olen aika onnellinen naisena.
Muistan lapsuudestani sen, kun vinguin arkiaamuisin eteisen peilin edessä, että äiti sipaisisi myös minulle punaa huuliin. Se oli ehkä hienoin juttu ikinä: tuntui aika aikuiselta tytöltä. Tosin myöhemmin opin, ettei aikuisen naisen tytöttely ole kuin tuhahduksen arvoista. En koskaan yrittänyt olla pikkufeministi, mutta opin kyllä aika hyvin huutamaan takaisin, että ihan yhtä pölvästejä ne miehetkin ovat ratissa. Vaikka olen aina rakastanut kukkahameita ja tyttöjen juttuja, olin ja olen edelleen ylpeä siitä, millaisia hitusen raffimpia oppeja kahdelta isoveljeltäni sain. Yleisesti ottaen on ihanaa olla nainen, mutta en minä varmastikaan sitä kestäisi ilman ronskimpaa puoltani. Ehkä sen vuoksi en ole mieltänyt itseäni koskaan sellaiseksi turhanpäiväiselle hihittelijäksi.
Vaikka olen ehdottomasti tasa-arvoisuuden kannattaja enkä jää toimettomaksi vasara kädessä tai maalitela kourassa, on mielestäni ihan okei pyytää miestä kiikuttamaan muurahaisia kuhiseva muovipussi ulkoroskikseen. Joku voisi kai miettiä sitenkin, että mikä sitten on naisen ja miehen ero, jos nainen ei välillä saa olla hiukan avuton. Ainakin se, että naisilla kuluu alusvaatteisiin tuhottoman paljon enemmän rahaa kuin miehillä. Ei ole aina helppoa olla nainenkaan.

”Naisille suotakoon se, että he saavat olla perheen prinsessoja. Koska kai jokainen prinsessa aika kovasti rakastaa omaa prinssiään.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s