aitous · ajatuksia · itsevarmuus · oma elämä · syvällistä · tavoitteet

Kyltti kaulassa.

Olisi helpompi kulkea pieni kyltti kaulassa. Harakanvarpailla, että ”olen vähän ujo” tai ”olen oikeasti puhelias ja hirveän eloisa”. En usko suoranaisten käskyjen – ”kätellään” tai ”tutustutaan” – tehoavan moneenkaan. Oman persoonan pukeminen sanoiksi voisi kuitenkin auttaa. Heitäkin, jotka ihmisten keskellä ujostelevat tuoda esiin omaa luonnettaan. Hiljaiset saisivat tilaisuuden esittäytyä ja äänekkäiden asia erottuisi puheryöpystä. Toisaalta kyltti voisi olla tarra otsassa: muutoin silmiinkatsominen ehkä unohtuisi.
Olen monesti kaivannut kylttiä kaulaani. Vuosi sitten pakollisen pidemmän tauon jälkeen tallille lompsiminen tuntui samaan aikaan aivan ihanalta, mutta vähän vaikealta. Olen käynyt samalla tallilla 6-vuotiaasta asti ja vaikka mikään ei ollut muuttunut, silti paljonkin oli muuttunut. Tuntui hankalalta olla ikään kuin uusi. Olisi ollut vain helpompi kulkea jonkinlainen selittävä kyltti kaulassa ja pää pystyssä.
Kävin viime viikolla salilla treenaamassa ensimmäisen kerran sitten viime kesän. Hitsi sitä epävarmuutta. Kaulassa keikkunut kyltti ”olen ylittämässä kynnystä” tai ”teen tässä paluuta” olisi kai auttanut – ennen kaikkea selkeyttämään omia tuntemuksiani ja ajatuksiani. 

Uskon monen lyhyeen tuntemisen jälkeen erehtyvän luulemaan minua hiljaiseksi, rauhalliseksi ja ehkä vähän yllätyksettömäksi ja harmahtavaksi. Olen monesti esimerkiksi työhaastatteluiden jälkeen pohtinut, millaisen vaikutelman itsestäni olen oikein antanut: ainakin hyvin hillityn, jopa tylsähkön. Jännittävissä ja uusissa tilanteissa olen todella huono tuomaan omaa persoonaani esiin, mikä ei mielestäni ole kovin kiva juttu. Vielä 23-vuotiaanakin koen eläväni edelleen joka suuntaan hitusen anteeksipyydellen. Se on rasittavaa. 
Tavoitteeni on tänä vuonna opetella sellaiseksi, etten hitsi vie edes tarvitsisi minkäänlaisia kylttejä kaulaani roikkumaan.  

6 vastausta artikkeliin “Kyltti kaulassa.

 1. Hyvä kirjoitus jälleen kerran! 🙂 Sä oot niin upea, että turhaan mietit että pitäisi olla selittävä kyltti kaulassa. Palasitko takas fiilikselle? Ja aivan ihania kuvia ❤ Ja mä rakastuin ton ylemmän kuvan paitaan 🙂 Terkuin Mia

  Tykkää

 2. Haa, itse asiassa mulla on ilmainen kokeilukuukausi toisella ja täytyy sen jälkeen katsoa, jos palaisin Fiilikselle. Jos innostun juoksun vastapainoksi taas punttailemaan. 😀 Hihi, äiti osti sen mulle. ❤

  Tykkää

 3. Taas niin hyvin sanottu! Oon iteki kaivannut sitä kylttiä usein. Oon todella huono uusissa tilanteissa ja ihmisporukoissa. Miusta saa tosi rauhallisen ja tylsän vaikutelman, vaikka todellisuus on ihan vastakohta. Ja se vaivaa itseä, koska on niin vaikeeta esim tutustua uusiin ihmisiin kun ei osaa antaa itsestä mitään siinä alussa. Nään itteni monesti näissä siun pohdinnoussa!

  Tykkää

 4. Ymmärrän sua tosi hyvin. Oon itsekin samankaltainen. Mutta uskon, että tuotakin voi harjoitella: olen itse ainakin kehittynyt viime vuosina paljon. Ja kiitos, ihan tosi ihana kuulla. :')

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s