ajatuksia · itsetutkiskelu

Lue mua.

Käännä auki.

Lue mua.

Viides kappale,
älä unohda sitä.
Yhdeksännessä
on jotakin erityistä.

Laita syrjään,
jos en miellytä sua.
Kumi on turha.
Mut on jo painettu
musteella.

Sinä päivänä, kun ymmärsin vain näyttäväni toisille ihmisille, millä tavoin itsestäni kirjoitan, kirjani sivut eivät yhtäkkiä enää tuntuneetkaan niin repaleisilta – puhkikuluneitahan ne kuitenkin alkoivat jo olla. Siihen asti olin käyttänyt kumia kenties jopa ahkerammin kuin kynää; pyyhkinyt toisten korviin särähtäviä sanavalintoja pois, korvannut vääriä kuvailuja muille mieleisillä ja välillä jopa hävittänyt pelkkiä aikeita kirjoittaa. Oli minulla repaleisesta sisällöstä huolimatta kannet, hyvin hyllyyn sopivat sellaiset. Tottakai, sillä uskoin kansien tekevän kirjan. Muistan monesti miettineeni, että harva kuitenkaan koskaan jaksaa kahlata minua viidenteenkymmenenteen lukuun saakka, useimpia koko sisältö tuskin millään tavoin tulisi liikauttamaan. Sen vuoksi yritin nähdä kanteni ulkopuolisen silmin. Niin kovasti niiden silmien kautta, joiden arvelin osuvan kanteeni. Niin kovasti muistan pohtineeni, millainen selys sopisi jännärikirjojen joukkoon.

blogi115

Siis sinä päivänä koko kirja alkoi kertoa minusta. Minun kirjani minusta. Sisältö ei ollut enää tulkinnoistani syntynyt toivelista, vaan sulkakynälläni kirjoitin omalla tapaa itsestäni – enkä enää sullonut sellaisia tekstejä pöytälaatikkoon. Ymmärsin olevani muiden silmissä paljon enemmän kuin kansi, enemmän jopa kuin sivuille rustatut sanat. Sillä olin lisäksi kaikki ne ajatukset ja tunteet, jotka sisältöni toiselle loi.

Ymmärsin, että on okei kirjoittaa musteella valkoiselle paperille, antaa se luettavaksi ja tulla palautetuksi takaisin hyllyyn. Ja olla siltikin täydellisten rivien äärellä.

Yksi vastaus artikkeliiin “Lue mua.

  1. Niin hienosti taas kirjoitit tämänkin asian. Mä tässä taas vaa edelleen ihailen sun kirjoittamisen taitoa. Ja onneksi nykyään uskallat olla juuri se kuka olet. Sillä niin ihana olet ❤

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s