ajatuksia · oma hyvinvointi · oma kanta

Nuoren naisen mietteitä.

Jos kaljamainoksista ja karjalanpiirakoista kiistelyn sijaan. 
Jos kiellettäisiinkin jatkuva laihdutusvalmisteiden mainostaminen? Luokiteltaisiin aspartaamilla ja atsoväreillä kyllästetyt kevyen kevyet jugurtit harhaanjohtavien elintarvikkeiden listalle. Yritettäisiin paikata monen naisen turhille laihdutuspaineille menetetyt vuodet. Säädettäisiin lailla, asetuksella tai sama vaikka direktiiveillä jokaiseen vaatemainokseen pakolliseksi edes yksi normaalipainoinen nainen.
Jos puhdistettaisiin katukuvasta photoshopatut naamat? Väritettäisiin täydellisen valkoiseen hammasrivistöön edes yksi kellertävä palikka. Annettaisiin naurunryppyjen olla paikallaan ja siten ehkä säästettäisiin edes yhden kaksitoistavuotiaan ajatukset täytepiikeiltä. Keskityttäisiin liian käyrien kurkkujen sijaan uskomattoman kieroihin vaikuttamisen keinoihin.
Jos lätkittäisiinkin leimoja varoitukseksi epärealismista? Lehtien kansiin ja proteiinipatukoiden kylkiin. Aiheuttaa harhakuvitelmia. Johtaa jatkuvaan tyytymättömyyteen. Kerrottaisiin hei nainen, ei ole tervettä olla kuin nälkiintynyt rotta. Asetettaisiin tiukat rajat mainoskuvien naurettavan pyöreiden peppujen ympärysmitoille. Määrättäisiin samalla myös ehdoton alaraja lantion ja vyötärön suhteelle. Sen sijaan valistettaisiin oman kehon ainutlaatuisuudesta. Autettaisiin ehkä nuoria naisia unohtamaan yksi ainoa ja oikea vartalon muotti.
Jos rajattaisiin kalorittomat nuudelit vain täysi-ikäisille? Selväpäisille ja heillekin vain kuuriluontoisesti kokeiluun. Kehotettaisiin kansalaisia taas palaamaan ruokapöydän ääreen miettimään, mitä ruoka oikeastaan olikaan – ja kertomaan siitä iltasaduksi teini-ikäisille tyttärilleen. Sisällytettäisiin oman identiteetin pohdintaa peruskoulun opetussuunnitelmaan ja sivuaineeksi päätöksenteon perusteita.
Niin kun mä vain ajattelin, että ehkä pienillä tytöillä olisi silloin vähän helpompi kasvaa aikuiseksi.

6 vastausta artikkeliin “Nuoren naisen mietteitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s