ihana arki · Ruoka · ruokavinkki

Rutiiniruokashoppailija.

Se menee kutakuinkin näin:
portista sisään. Suoraan ja suoraan samalla vasemmalle loivasti kaartaen. Hetken stoppi. Suunta vasemmalle ja täyskäännös. Tuplana. Suoraan, pysähdys, suoraan, pysähdys. Muutaman mutkan kautta oikealle. Vielä kaartaen vasemmalle. Suoraan, välillä vauhtia hivenen hidastaen. Lopuksi yksi tiukka ysikymppinen oikealle.
Saman voi toki ilmaista myös seuraavalla tavalla:
portista sisään. Ensin hedelmä- ja vihannesosaston tarjonta kärryyn. Riisikakut ja Reissumies. Sitten kanapakettien kautta juustohyllylle, josta löytyy myös tofu. Seuraavaksi pikainen pysähdys rahkojen, maitojen ja raejuustojen luona. Tilanteen vaatiessa (eli aika usein) maapähkinävoita. Ketsuppi. Kaurahiutaleet. Pavut. Pakastealtaiden kautta kassalle. Matkalla mahdollisesti pähkinävarastojen täydennystä.
Lyhykäisyydessään meidän ”mennääks kauppaan”. Siis lähes aina – arkena ainakin. Sama kierros, samat ruokatarvikkeet ja kuitin loppusummakin taitaa olla aika vakio. Emme itse asiassa tarvitse kumpikaan kauppalistaa, sillä olemme molemmat kohtuullisen rutinoituneita ruokashoppailijoita. Minä jopa meinasin eräs kerta pikkaisen pillastua, kun Santtu lähtikin odottamattomasti juustojen luota etenemään kohti hiutaleosastoa maitotuotteiden sijaan. Tuoks perus -tokaisu kattaa aika lailla kaiken tarvitsemamme. Sinänsä ihan kätevää ja aikaa säästävää. Kaikki normaalista poikkeava tuppaa kuitenkin helposti unohtumaan ja uusien tuotteiden (makujen) kokeilu jää viikolla ainakin vähälle, sillä työpäivien jälkeen ruokakaupassa tekee mieli viettää mahdollisimman vähän aikaa. Minulla on usein päällä äkkiä pois hyllyjen välistä -olo.
Tämän vuoksi tuntuukin täydelliseltä hemmottelulta löytää jääkaapista aina välillä jotakin normisetistä poikkeavaa. Kuten viime viikolla:Rutiiniruokashoppailu. Tuttua?

2 vastausta artikkeliin “Rutiiniruokashoppailija.

  1. Itse puolestaan pyörin ja hyörin kaupassa ympäriinsä katsellen ja mietiskellen mitäs kaikkea sitä tällä kertaa voiskaan ostaa ja joskus toinen osapuoli hermostuu että päätäs nyt jo hei. Jäken cittaristakin löytyy kaikkea jännää 😉 toki joskus perusrutiiniostoksillakin pakko käydä. Toi kookosalpro on muute superhyvää! Mun vakkariostoksia 😀 T: Kaisa

    Tykkää

  2. Haha, ihana! Riittäisipä mullakin aika ja hermot tuollaiseen. Joo löytyy kaikenlaista, spottailen aina kassan takana jänniä tuotteita. 😀
    Kookosalpro. ❤

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s