ajatuksia · oma elämä · oma hyvinvointi · Ruoka · ruokavinkki

Joskus vähän reilummalla kädellä.

Mietitkö koskaan, millaista elämä olisi, jos ripottelisit sokeria hiukan ronskimmin?
Eläisitkin joku päivä vähän reilummalla kädellä. Tarkoitan, että edes hetken aina ylöspäin pyöristellen. Rohkeasti ja liikaa laskematta. Ei se muuta hirvittävästi, mutta siltikin riittävästi säväyttääkseen sitä yhtä ainokaista. Yksi voi muuntua helpostikin pariksi tai kolmeksi. Vai kuinka? Suklaanpala kahvin kyljessä keskellä viikkoa. Ajatella, mitä saisikaan aikaan yhden pienen sijaan kokonainen rivi. Entä lauantaisauna. Jos sitä heittäisi löylyä maanantainakin, kuinka lämpimästi mahtaisi viikko alkaa. Tai olisiko aivan överiä vetäistä kerrankin koko karjalanpiirakkapussi yhdeltä istumalta naamaan. En epäile, etteikö moni jaksaisi ja haaveilisi.
Että pienesti överiä elämää.
Olen vahvasti sitä mieltä, että jokainen ihminen tarvitsee elämäänsä välillä normaalin ja totutun ylittämistä. Että standardi viuhahtaa hetkellisesti ylärajalle asti. Siis hei. Toisinaan on enemmän kuin terapeuttista uhmata kaurahiutalepaketin neljänkymmenen gramman annoskokoa: mitä sitten, vaikka puurosta tulisikin jäykkää sementtiä? Ainakin aamu alkaisi yllätyksellä ja erilailla kuin edellispäivänä. 
Överisti kakkua ja lunta.
Olen kuullut asiantuntijoiden puhuvan monesti 80/20-ajattelusta: jos kahdeksankymmenprosenttisesti ruokavalio on kunnossa, voi loput ajasta ottaa hieman rennommin. Eikö ajatusta voisi soveltaa ihan yleisestikin elämässä? Koetan olla kahdeksankymmentä prosenttia kuukaudesta suhteellisen vastuullinen ja järkevä, mitä sitten ikinä teenkin, jotta palkkapäivänä voin klikata nettikaupassa ostoskoriin hieman hulttiomaisesti kolmet alennuspaidat. Ja kas, järjetön toiminta on erittäin järjellistä.

Pikkuisen överi Pätkis-kakku

5 dl jauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
150 g voita
4 Pätkistä
2 dl maustamatonta jogurttia
3 kananmunaa

Kuorrutukseen
170 g suklaata  ja 100 g voita

Sekoita kuivat aineet. Sulata sitten rasva ja lisää Pätkikset. Lisää rasvaseokseen vuorotellen kuivia aineita ja jogurttia. Lopuksi riko joukkoon munat ja sekoita hyvin. Paista. Tee suklaakuorrutus vasta kakun jäähdyttyä.

Veikkaan, että välillä ronskimmin sokrua ripottelemalla elämässä kokee hitusen useammin wow-fiiliksiä. Kuten jos jokin aamu väkrääkin hiuksiin yhden letin sijaan useamman. Vau aika villit hei, joku aivan varmasti huikkaa. Muistatko, millaista oli saada pienenä ihmisenä yhdellä kertaa kaksi mäkkärilelua? Jep. Sairaan siidee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s