ajatuksia · itsetutkiskelu · oma elämä

Juhannuksena.

Tiedätkö, kaksi tosi tärkeää taitoa, joista toinen on tietenkin ajattelu. Sitä ajautuisi ehkä jonkinlaiseen päättömyyteen ilman ajattelemisen hallitsemista. Mutta se toinen taito saattaa olla vieläkin tärkeämpi: kyky tarttua ajatuksiin. Sitä ei nimittäin ajautuisi varmasti yhtään mihinkään, jos ei osaisi onkia yksittäisiä ajatuksia virrasta eli toisin sanoin taitaisi visioiden toteutusta.
Minä olen erityisesti ajattelija. Ajattelen syvällisiä, mutta sen lisäksi myös täysin konkreettista. Näen itseni helposti viljelemässä omia yrttejä takapihalla ja varaamassa äkkilähtöä Eurooppaan – vain muutaman ajatustulvastani mainitakseni. Se, missä olen kuitenkin huomattavasti heikompi ainakin ollut, on yksittäisiin ajatuksiin tarttuminen. Niiden poimiminen ja saattaminen ajatuksentasolta askeleen pidemmälle.
Olen huomannut, että silloin päinvastoin liiallinen pohdiskelu – joka muuttuu helposti loputtomaksi vaihtoehtojen punnitsemiseksi – tekee vain hallaa. Omaa kokemuselämää rakennetaan nimenomaan tarttumalla ohikulkumatkalla oleviin ajatuksiin ja antamalla niille edes mahdollisuus olla ihan oikeita. 
Arvelen niin sanottujen menevien ihmisten olevan erityisen taitavia ajatuksiin tarttumisessa. Heidän kaltaisiltaan olen pyrkinyt oppimaan rajattomuutta, joka mielestäni syntyy juurikin siitä, että osaa pitää ajatuksia varteenotettavina ilman monen kuukauden suunnittelua.

Meidän juhannus syntyi ajatuksista, joihin tuli tartuttua. Oma perhe, itsetehdyt grillihampparit, ennalta suunnittelematon hotelliyö ja Kaivarin kokko. 
On yksi letkeä tokaisu, josta tiedän aina onnistuneeni muussakin kuin vain ajattelemisessa. Niin myös tänä juhannuksena. 
”Hei voisko joku ottaa mukaan ja viedä pois myös tuon Elinan?” 
Tiedäthän, enemmän kuin innostunut, ettei kukaan enää kestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s