ajatuksia · elämänasenne · kiitollisuus · oma elämä

Suklaahöyryissä.

Mä lajittelen kiitollisuudentunteita päässäni.

Sitä voi tuntea tosi suurta kiitollisuutta. Valtavaa, aivan mahtavaa. Jättimäistä! Joskus jopa äärettömän isoa. Harvemmin ollaan ihan pienesti vain kiitollisia; kiitollisuus on vähän kuin joko-isosti-tai-ei-lainkaan. Tuntuu luonnottomalta sanoa, että mä olen vähän kiitollinen. Koska kiitollisuus itsessään on jo iso tunne. Kiitollisuuttahan on myös eri luontoista. Se voi sisältää esimerkiksi puhtoista vilpittömyyttä tai vaikkapa tunnetta kiitollisuudenvelasta, jota usein kuitenkin molemminpuolinen rakkaus kai hälventää. Lisäksi suurella, valtavalla ja äärettömällä kiitollisuudella on lähes aina jonkinmoinen kohde, ihminen tai abstraktimpi.

Erilleen mä laitan kuitenkin aina yhden: järkyttävä kiitollisuus.

blogi665

Järkyttävä kiitollisuus syntyy, jos elämä järkkyy ja järkkymisestä selviää. Se on isoa kiitollisuutta, vaikka sen itseisarvo onkin tunteen voimakkuuden sijaan muistuttaminen. Palauttaa mieleen, kuinka sellainen päivä, jona ei ajatellut mistään tulevan enää koskaan mitään, on kerran kuulunut elämään. Se on kiitollisuutta kyllä-vastauksesta kysymykseen tuleekohan tästä elämästä enää koskaan yhtään mitään ehjää. Ennen kaikkea se on pitkäkestoista, jotta kiitollisuuden muistaisi sittenkin, kun elämä ei ole enää silkkaa romuttamokamaa. Vaikka järkyttävää kiitollisuutta ei välttämättä pysty suoraan kohdentamaan ja osoittamaan kenellekään, sen ilmaiseminen esimerkiksi itselle on tärkeää.

Kerran niin säröinen on tänäpäivänä aika kokonainen. Koen järkyttävää kiitollisuutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s