ajatuksia · itsetutkiskelu

Vartun varmasti vuosissa.

Rinkeli hei. Näen sinussa sylikaupalla sellaista samaa kuin itsessäni oli nuorempana.

Oikeastaan en muista, kuulinko sanoin vai tulkitsinko vain kasvoilta –  sama se, sillä ymmärsin merkityssisällön. Että jokin minussa muistutti hurjasti toista jostakin sellaisesta kulmasta, jonka elämä hänestä oli osin jo hionut pois. En ole varma, tavoitinko huokaisussa haikeutta, saattoi se olla  helpotuksen henkäyskin. Tunnelatautunut muistelo, joka yhtäkkiä heräsi eloon minussa, sellainen ainakin. Kai minua katsoessaan hän huiteli nuoruudessaan, enkä oikeastaan edes välittänyt tietää, millainen puoli minussa sai hänet sinne matkaamaan. Seisoin hiljaa ja annoin hänen palata takaisin omia aikojaan. Hymystä tavoitin jotakin lämmintä, se riitti sillä erää minulle. Niin se kai useimmissa tapauksissa menee: sitä näkee itsensä jossakussa nuoremmassa.

20883583_1615547518457715_1547196449_o

Hei Rinkeli. Tuollaiseksi vartut varmasti vuosissa.

Mutta että näinpäin: näen itseäni vanhemmassa. Että olen jollain tapaa vakuuttunut siitä, millaiseksi elämä tulee muokkaamaan matkan aikana määrättyjä osia itsessäni. Toivottavasti sellaisessa on kyse vain toiveajattelun tyngästä ja suurelta osin senhetkisen minän perinpohjaista tuntemisesta; sitä ikään kuin jättää itselleen tiedostettua kasvunvaraa esimerkiksi itsevarmuuden suhteen. Olen minä kohdannut muutamia, joiden reitti vuosia itseäni vanhemmaksi on vaikuttanut tutulta, osin aivan omalta, vaikka olenkin seissyt vakaasti kymmenisen vuotta aiemmassa ajassa. Kai hetkessä olen tunnistanut toisen piirteistä sellaisia, joita vuodet ovat vasta saamassa minussa ilmentymään, mutta joiden versot ovat jo alkaneet itämään. Ja jollakin tapaa olen ollut siitä niin varma, että toisen tutussa puolessa ajatuksia lepuuttaessani levollisuus on laskeutunut mieleeni.

Luulen, että olen kasvamassa aika lailla samankaltaiseksi kuin sinä, katseeni on saattanut viestiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s