huumori · lifestyle · Ruoka · ruokavinkki

Kovan luokan Cottage Cheese.

Siis syötkö sä koko purkin kerralla.
Täh.
Että koko purkin?
Siis täh – täähän on vain pieni purkki. 
Olen vahvasti sitä mieltä, että mahdollisesti tulevan maitoteknologin tai tuotekehittelijän on syytäkin tuntea suurta intohimoa maitotuotteita kohtaan. Rahka syödään rahkana, raakana purkista ja uudet innovaatiot joutuvat ankaran tarkastelun alle – vastikään vilvoitusjuoma Yuju. Kuitenkin sitäkin suurempi intohimonkohde löytyy muualta kuin jugurttihyllyiltä – läheltä juustoja. Kovan luokan kesoilija. Raejuustojen rakastaja, ehdoton Keso-hullu. Minä meinaa. 
Aika monta tarinaa löytyisi Kesosta. Kuinka se yllätti lomamatkalla espanjalaisella versiollaan, pelasti ne monet 12 minuutin evästauot töissä sukkelalla syötävyydellään ja saa veden herahtamaan kielelle edelleen aina uuden purkin korkatessani. Monta vuotta on yhdessä jaettu arkipäivät ja koostumus on vain parantunut ajan saatossa; harvoin vanhan purkin pohjalla näkee enää kesomaitiaista eli suhteellisen tasakoosteisesta kahteen eri faasiin erottautunutta komponenttia, heh. Oli rakkaus tässä taannoin niinkin syvää, että oli aivan pakko jo hivenen jarrutella – ja rajata päivittäinen Keso-annos yhteen, aamupuuron päälle. 
Ai? Hullua huuhaapuhetta? Ei takuulla. Kokeile vaikka. 
Aste yksi: helppo eli Marja-Keso. 
Marjasekoitusta, pakasteesta. Kesä-Keso tuoreilla marjoilla on asia erikseen.
-Huomioitavaa: Riittävä sulatus, jotta saadaan mehukas kokonaisuus. Ei kuitenkaan kuumaksi tai edes kovin lämpimäksi asti. Tarvittaessa marjojen jäähdyttäminen. Keso syödään aina kylmänä. 
Aste kaksi: raikas eli Ananas-Kookos-Keso
Ananasta pilkottuna ja vapaavalintaista kookosjuomaa tai -maitoa. Erityisen täyteläistä tapausta tavoiteltaessa voi kokeilla jopa pienen lorauksen kookoskermaa.
-Huomioitavaa: Tuore ananas hedelmäosastolta. Ehdottomasti.
Aste kolme: jouluinen eli Riisipuuro-Keso
Kanelia sopivan suuri tujaus ja manteli tietysti sekaan. Usein ja suuria annoksia syödessä kannattaa käyttää ceyloninkanelia kumariinin vuoksi. Aattona sitten tavallisella joulukanelilla, heh.
-Huomioitavaa: kylmän riisipuuroefektin aikaansaamiseksi on tärkeää käyttää vasta-avattua Kesoa, jolloin täyteläisyys- ja tönkköyskerroin on suurin. 
Aste neljä: herkutteluun eli Hillo-Keso
Tiedättekö tunteen, kun on pakko saada suklaata? Minulle iskee toisinaan tunne, että on pakko saada mansikkahillolla terästettyä Kesoa. Herkkua.
-Huomioitavaa: tarkoitus on syödä Kesoa hillolla, ei hilloa Kesolla. Maltillinen hillolisäys, jotta Keso pääsee oikeuksiinsa. Riittävästi, mutta kohtuudella siis.
Aste viisi: Pro-kesoilijalle eli Banaanilettu-Keso
Edistynyt kesoilija näkee vaivaa makuelämyksen eteen. Parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi on hyvä varata Banaanilettu-Keson valmistukseen muutama päivä.
-Huomioitavaa: Letut on hyvä paistaa jo edellispäivänä ja antaa niiden muhia jääkaapissa vähintään yön yli. Ja ihan sika kypsiä banskuja lettutaikinaan. 
Suolaisen nälkäinen pyöräyttää Pesto-Kesoa ja yksinkertaisesta pitävä lappaa Plain-Kesoa. Yllytyshullu vetäisee ison purkin kolmella ruokalusikallisella. Vain mielikuvitus on rajana.
Tänään ruokalistalla. Kesoa.

10 vastausta artikkeliin “Kovan luokan Cottage Cheese.

 1. Mua niin harmittaa, että keväällä putkahtanut laktoosi-intoleranssi on vienyt multa maitotuotteiden ehdottoman kuninkaan eli juurikin Keson ❤ Nykyään oon onneksi jo niin tottunut Lidlin laktoosittomaan raejuustoon, että tekee mieli syödä sitä suoraan purkista (:

  Tykkää

 2. Apua, voi surku, kun Keso on sulta viety. 😀 Mutta hyvä, että raejuustoa tekee kuitenkin mieli syödä suoraan purkista. Se on parhautta, vaikka ei olisikaan Kesoa.

  Niinpä muuten, mahtavaa! :'D Arla tai Valio – täältä tullaan. Saat vaan ehkä odotella sen kuutisen vuotta vielä, hehe.

  Tykkää

 3. Ihana oodi Kesolle <3 Jaan tämän rakkauden. Parhautta se on aamupuurossa!

  Meillä on bongattu laatuvaihtelua viime aikoina tosi paljon Kesoissa. 😦 Tykkään siitä eniten, kun se on sellaista kuohkeeta, yhtenäistä ihanuutta. Mutta nyt niissä on ollut paljon sellaisia versioita, joissa siellä lilluu niitä palleroita erillisinä siinä nesteessä. Ei oo enää kuohkeeta ollenkaan! Mun suuhun se makukin on silloin erilainen. Yhyy! Nyt heti menet heille töihin ja korjaat ongelman! 😀

  Tykkää

 4. Hihi, kyllä. Aamupuurossa. <3

  Juu laatu vaihtelee. Mä itse pidän siitä ihan tönköstä, en mistään lirusta, jossa on nestettä. Yllättävän hyvät analyysit irtoaa tällaisilta suurkuluttajilta, hyvä me. :'D

  Hitsi kun vain pääsisi suorittamaan harjoittelun Keso-linjastolla…

  Tykkää

 5. Voi Keso <3 <3 Olen pohtinut voinko vastata kysyttäessä lempiruokaa KESO?
  nimimerkki vähintään yksi iso Keso-purkillinen päivässä

  Tykkää

 6. voi eii, parhaistakin parhain kirjoitus on tietenkin kokonaan omistettu Kesolle ❤ ah. elämäni suuri rakkaus, myös rinkelin elämän. Voi meitä hulluja raejuusto tyttöjä, mitähän meille kävisi jos sen valmistus lopetettaisiin? Se olisi kova ero se. 😀

  Tykkää

 7. Niin samaa mieltä 🙂 mä kans voin syödä sitä ihan melkein kaiken kanssa. Porkkanaraaste, puolukat + keso on tän hetken lemppari!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s