ajatuksia · loma · matkailu · oma elämä · onnellisuus

Well hello London.

“The world is a book and those who do not travel read only one page.”


Lontoo oli kiva. Jollei kuulostaisi kornilta, kuvailisin matkaa uskomattomaksi. Sillä mielestäni matkailu on aina aivan käsittämätöntä: yhtäkkiä sitä irtautuu samasta, tutusta, jopa välillä kyllästyttävästä ympäristöstä ja hyppää sisään johonkin aivan uuteen ja vielä tuntemattomaan. Jaksan aina ihmetellä ajatusta, että se minulle uskomattoman ihmeellinen on jollekin toiselle ihan tavallista arkea. Olen lukenut ja oppinut, että maapallon toisellakin puolella on omaa elämäänsä eläviä ihmisiä, mutta luulen, että sen oikeasti tajuaa vasta sitten, kun on itse ollut hetken osa sikäläistä arkea. 

Ei kai sitä turhaan sanota, että matkailu avartaa. Enkä yhtään epäile sitä, että reissu esimerkiksi johonkin kehitysmaahan voi muuttaa ihmisen koko maailmankatsomuksen.

Tower Brigde, Science Museum, London Palladium, Cats-musikaali, Hyde Park, Harrods, Soho, China Town. Hienoja. Siltikin tietyllä tapaa sykähdyttävintä oli seurata vierestä paikallisten arkea. Olen iloinen, että meidän hotellimme sijaitsi hitusen kauempana keskustasta, alueella, jossa näki turistien sijaan tavallista elämää.

Luulen, että olisin lentopelottomana todellinen matkailijasielu ja sijottaisin jatkuvasti kukkaron viimeisetkin roposet lentolippuihin. Jos päästäisin uteliaisuuteni valloilleen, olisin varmasti aika pidättelemätön. Näin matkan jälkeen olen rypenyt korviani myöden opiskelujutuissa ja yrittänyt epätoivoisesti päästä taas kärryille kursseilla. Lasku lomalta omaan, arkiseen elämään ei totisesti ole ollut pehmeä. Kaikesta huolimatta olen ainoastaan onnellinen Suomen rajojen ulkopuolella pistäytymisestä. Innostuin jopa niin, että aloin todella harkita pieneksi ajaksi vaihto-oppilaaksi lähtemistä.

Oma äitini on aina kehoittanut meitä lapsia menemään, näkemään ja kokemaan. Minä puolestani olen aina toivonut, että minulla olisi kylliksi rohkeutta tehdä siten.


“To travel is worth any cost or sacrifice.” 

6 vastausta artikkeliin “Well hello London.

 1. Oot Elina niin onnellisen näköinen näissä kuvissa ❤ Etkä pelkästään näköinen, aistin että oikeastikin olet! 🙂

  Tykkää

 2. Ihania kuvia! Ja hyvä että matka oli onnistunut 🙂 Oon vähän kateellinen et ootte päässy kattoo siel musikaalin! Terkuin Mia

  Tykkää

 3. Vaikuttaa että teillä oli ihana reissu 🙂 ja voin ehdottomasti suositella vaihtariksi lähtemistä, niin avartavaa ja opettavaista! T: kahdesti vaihtarina ollut, uutta vaihtoa suunnitteleva myöskin lentopelkoinen Kaisa (joka joutuu huomenna lentokoneeseen iiks!)

  Tykkää

 4. Voi vitsit, vaihtarina on ollut varmasti mahtavaa! Täytyy kyllä oikeasti harkita.
  Ja kiva kuulla, että en ole pelkoni kanssa yksin, heh.
  Ihanaa (turvallista) reissua – minne ikinä oletkaan lentämässä! :')

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s