ajatuksia · oma elämä · ystävät

Mahanmuljahdusteoria.

Mä uskon mahanmuljahdusteoriaan.
Se yksinkertaistaa elämää aika paljon. Tarkemmin siis ihmissuhteita. Se myös toimii aika yksinkertaisesti. Tarvitsee vain katsoa toista silmiin. Siinä se. Eikä tosissaan muuta. Sillä ajattelu vie tältä teorialta pohjan.
Mahassa muljahtaa mukavasti. Esimerkiksi yhäkin katsoessani parhaimpia ystäviäni silmiin. Silloin mä useimmiten tiedän, millaisesta ihmisestä on kyse. Sellaisesta mulle sopivasta. Harvoin olen ollut väärässä. Mun mahani siis. Vaikka olen mä joskus vähän pelästynytkin sitä. Kun ei se kysele lupaa. Muljahtaa niin halutessaan. Joskus mä olen oikeasti tutustunut toiseen sen seurauksena. Ja se on opettanut mua luottamaan. Ihan vain välillä järjen sijaan tunteeseen. On nimittäin yllättävän haastavaa.

Saatettiin tavata ekaa kertaa jossain jätskikiskan nurkilla joskus aikoja sitten.

4 vastausta artikkeliin “Mahanmuljahdusteoria.

 1. Oon lukenu viime aikoina Echart Tollen kirjaa Läsnäolon voima ja se tuli aika lailla mieleen sun teoriasta 😀 Tollen ydinajatus on siinä, että ihmisen on kyettävä hiljentämään mielensä eli se sisäinen vuoropuhelu voidakseen olla täysin läsnä. Taustalla ajatus siitä, että meidän ajatukset ei oo hyvästä, koska niitä hallitsee ”epävarma ego”, menneisyyden kokemukset ja odotukset tulevaisuudesta. Ihminen voi siis olla ”oikeasti” onnellinen vain silloin, kun se ei ajattele lainkaan ja elää hetkessä, tuntee aisteillaan ja kropallaan sen hetken eli on tietoinen itsestään. Tollen mukaan mieli ei siis oo ”todellinen minä”.

  Siiiiiis, pitkän sepustuksen jälkeen mulle vaan tuli mieleen, että ehkä sä oot kokenu just niitä todellisia läsnäolon hetkiä katsoessasi ystäviäsi ja ollessasi siinä hetkessä ilman ajatuksia 🙂

  PS. Suosittelen kirjaa, mielettömän oivaltavaa tekstiä Tollella 🙂

  Tykkää

 2. Ihan tosi! Muistelen, että joku on joskus mulle suositellut samantyyppistä (samaa?) kirjaa luettavaksi ja kieltämättä kuulostaa kyllä niin mielenkiintoiselta. Täytyy varmaan käydä etsimässä kirjastosta. Ihana sepustus näin aamuun. <3
  Luulen, että jotain sellaista juuri tapahtuu katsoessani ystäviä. Mutta sellaista on käynyt myös tuntemattomien tai vähän vain tuttujen kanssa. Hienoja juttuja.

  Tykkää

 3. Mulla on sellainen muistikuva, että olen suositellut sulle tuota kirjaa joskus hyvin kauan sitten. 🙂 On kyllä lukemisen arvoinen opus!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s