ajatuksia · oma elämä · ystävät

Näen alhaalta ylös.

Tulin kotiin, pötkähdin lattialle. Maha mörisi kello jotakin vaille viisi.

Sellaisina hetkinä, kun päässäni pyörii, menen makaamaan matolle. On helpompi hallita hallitsematonta tunnetta. Pistän pääni varpaiden tasolle, siten ajattelen. Varpaita kengissä minä nimittäin tuijotan aina silloin, kun ajatuspyörre yllättää mahdottomassa paikassa. Alaspäin katsellessani usein pohdin, pohdin, pohdin. En välttämättä mitään maailmaani mullistavaa – kunhan valutan alas ajatuksiani. Ja se usein helpottaakin. Mutta kattoa katsellessani suunta on ajatuksissanikin kuin toinen; näen, en niinkään pähkäile. Ja jos oikein hyvin näen ylös, naureskelen myös. Että näkisinpä asiat ihan aina samasta perspektiivistä kuin varpaani. Olisin varmasti paljon viisaampi. Ehjempikin, kun en niin kolhisi itseäni haasteisiin.

Matolla makoillessani minun ei tarvitse pohtia. Lattian rajasta yksinkertaisesti näen asiat tuoreella tavalla – selkeämmällä, yllättävälläkin. Yksiselitteisiä vastauksia tuskin kukaan pötköttämällä saa, mutta uudesta (ala)kulmasta katsottuna moni mielessä pyörivä kysymys on enää puolikas tai neljännes kokonaisesta.

Voi tadaa. Miksi valveillaoloaika menee lähes aina seisten.


Eilen kun tosiaan pötkähdin, halusin nähdä jo iäkkäät ajatukseni tuoreeltaan. Kuikuilin ajatuksiani ystävyydestä ja elämäni ihmisistä. En saanut vastausta kysymykseen siitä, mitä olen tehnyt saadessani ystävystyä upeiden ihmisten kanssa. Upea kun on aika valtava oman kohtalaisen itseni rinnalla. Itse asiassa en vastausta odottanutkaan. En usko, että edes haluan etsiä aktiivisesti sitä. Siinä niin makoillessani ymmärsin pohtia heitäkin, jotka mielelläni päästäisin pujahtamaan eristenauhojeni alta. On ihmisiä, joiden kanssa tahtoisin ystävystyä. Enkä kerro sitä itsellenikään usein. 

Sillä jollain tapaa takaraivossani yhä edelleen kolkuttelee yhtälö ystävyyden ja pysyvyyden mahdottomuudesta. 

4 vastausta artikkeliin “Näen alhaalta ylös.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s