ajatuksia · oma elämä · onnellisuus

Onnen kukkula.

Onnen kukkuloilla.

Olen juuri kavunnut. Huipulle auttavan käden avustamana, toisen perässä, johdattamana, melkein houkuttelemana. Koska olen arka voimakkaassa viimassa. Korkealla kun kuitenkin käy aina kasvoille tuuli. Tunteiden puuska pöllyttää hiuksia. Olen suojassa syleilyssä. Siltikin puhun itselleni kukkulan valloituksen oikeutuksesta; voimme iskeä lippumme tänne ja valloittaa onnen, vaikka pienen lipun tikusta eivät kaikki pääsekään kanssamme pitelemään kiinni. Se olisi mahdotonta.

Tarvitsen toisen pitelemään minua, tasapainottelemaan kukkulan huipulla kahden. Sillä olen palaamassa heti askeleita alas huomatessani, etteivät kaikki pääse perässämme aivan ylös. Tahtoisin, että kaikki pystyisivät yhtä aikaa valloittamaan onnen ja iskemään lippunsa tikun kanssamme maahan. Anelisin kapuamista, jos se jotakin auttaisi. Kai jokaisella on hetkensä kukkuloilla. En tee palvelusta luovuttamalla omaamme. Minua muistutetaan.

blogi54

On moni ollut auttamassa kapuamista; joku on pystytellyt kannustuskylttejä ja toinen huudellut itseluottamusmietteitä. Siksi niin mielelläni kädelläni osoittaisin, että ota jalansijaa onnemme kukkulalta, täältä löydetään kyllä tilaa.

Toisaalta tajuan, että olen itsekin heilutellut lippua alhaalta käsin, juhlinut monen huipullepääsyä. Kun olin vasta konttaamassa mäenrinteen alkupäätä. Pohdiskelin, kuvittelin, haaveita maalarin lapsenlapsenlapsena siveltimellä vetelin. Onneni kukkuloita minä vasta hahmottelin. En kai uskonut kapuamistaitoihin. Tiesin, etten ole ihminen, joka kukkuloille halajaisi yksin.

Jos et kanssamme aivan huipulle, jää edes askelta alemmalle tasolle. Pidän kiinni olkapäästä. Voin kertoa tarkoin tunteesta, kun tuuli ottaa vallan hiuksista. Kyllä sinä muistat ja tulet vielä kokemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s